Саобраћајци у Зајечару били су јуче, благо речено, запрепашћени када су зауставили возило којим је управљао њихов суграђанин Д.С. (56), који је у крви имао – 2,27 промила алкохола у крви.

- То је количина као да је човек, у кратком времену, попио најмање литар жестоког пића – чули смо од лекара. – У таквом стању, он не би био у стању ни да хода, а камоли да вози.

Прочитајте још: Изнервирао се што је нестало пива, па испалио 17 метака из "калашњикова": Нишлији 20 година затвора због рањавања тројице полицајаца

Како сазнајемо, полицајци су зауставили Д.С. који је био необично весео. Смејао се и када су га саобраћајци алкотестирали. А, онда је уследио шок, када је на алкометру појавило да возач у крви има 2,27 промила.

-Казали смо му да изађе из аута, што је Д.С. све време се смејући и учинио – чули смо од саобраћајаца. – Признао је да је ’’мало попио’’, али је казао ’’да није ништа страшно’’. Невероватно, али готово да је потпуно нормално ходао.

Полицајци су возило Д.С. искључили из саобраћаја, а њега одвели у Ургентни центар Здравственог центра у Зајечару, где су се, онда, лекари нашли у чуду.

-Врло је вероватно да је Д.С. био и пијанији, али да је алкохол конзумирао у дужем временском интервалу – објашњавају лекари. – У међувремену, одређена количина алкохола је испарила из његовог организма, али је он и даље био у стању тешког пијанства.

У највећем броју случајева, особа са оволиким концентрацијом алкохола у крви би само могла да спава сном налик коми, а не да прича, хода или, што је потпуно невероватно, управља возилом.

Рекордер у Зајечарском округу, ипак је Т.М. (35), кога је полиција пре пар кодина зауставила да вози са 4,5 промила алкохола у крви, што је количина од које је тај човек морао клинички да буде мртав.

Након збрињавања у ЗЦ Зајечар, Д.С. је приведен у Полицијску управу у Зајечару на трежњење.