Изнервирао се што је нестало пива, па испалио 17 метака из калашњикова: Нишлији 20 година затвора због рањавања тројице полицајаца

Ј. ЋОСИН

11. 12. 2019. у 23:15

Изнервирао се што је нестало пива, па испалио 17 метака из калашњикова: Нишлији 20 година затвора због рањавања тројице полицајаца

фото Ј.Ћ.

Изречена казнаИвану Павловићу (33) за пуцњаву испред кафића "Манила" 17. јуна 2018.

НИШЛИЈА Иван Павловић (33), који је 17. јуна прошле године на Тргу краља Милана у центру града пуцајући из "калашњикова" ранио тројицу полицајаца и радника обезбеђења кафића "Манила", осуђен је у среду на јединствену казну затвора од 20 година. Њему је продужен притвор до правоснажности пресуде и упућивања на издржавање казне.

- За кривично дело тешко убиство у покушају изричемо му казну затвора од 15 година, а за недозвољено држање оружја шест година, па га применом законских прописа осуђујемо на јединствену казну затвора од 20 година - саопштила је председник судског већа Вишег суда у Нишу Јелена Павловић.

Пре пуцњаве, Павловић је те ноћи седео у клубу са двојицом пријатеља, Мартином Зоњићем и Алексом Живићем, а проблем је настао када им је нестало пива. На ранијим суђењима речено да је прво Павловић дозивао конобара и тражио још пива, а онда почео да шутира фрижидер и ломи инвентар када му је конобар рекао да је нестало те врсте пива. Тада су њих тројица избачена из кафића, али су се вратили после двадесетак минута. Иван је у рукама држао аутоматску пушку, док су Мартин Зоњић и Алекса Живић имала ножеве којима су претили гостима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Изрешетао тројицу, рањен и полицајац (ФОТО)

Веома опасно оружје било је и главни разлог због чега је суд прихватио предлог тужилаштва да се Павловићу изрекне овако строга казна.

- Прихваћен је предлог тужилаштва да је Иван том приликом носио са собом не пиштољ или неко мање опасно оружје, већ аутоматску пушку и да је са собом понео 60 метака, а од којих је 17 искористио. Суд није прихватио тврдње да је он случајно пуцао, јер је након инцидента напустио кафић, да би се касније вратио и испалио хице, а одбачено је и тврђење да је пушку ту донео да би је показао, јер му за то није било потребно 60 метака. А, разлог за све то је, по оцени суда, једна вербална расправа у кафићу где му оштећени није упутио никакву претњу или увреду да би он нанео такве повреде службеним лицима - рекла је Павловићева.

Павловић је дужан да Вишем јавном тужилаштву на име трошкова плати 270.000 динара, а Вишем суду 54.000 динара, у року од 15 дана од правоснажности пресуда.


КАЗНЕ И ЗА ПОМАГАЧЕ

МАРТИН Зоњић и Алекса Живић раније су осуђени у овом случају, али због насилничког понашања и недозвољеног држања оружја. Зоњић је осуђен на две године и 10 месеци и 120.000 динара новчане казне, а Живић због истих дела на две године робије и казну од 150.000 динара.


ПОВРЕДЕ ОПАСНЕ ПО ЖИВОТ

Кобне ноћи, сукоб је покушала да заустави полиција која је убрзо стигла до "Маниле". На њихову наредбу: "Стој, полиција, баци оружје...", Павловић се оглушио и испалио више хитаца у правцу полицијских службеника. Полицајац Милош Милошевић, који је покушао да га разоружа бацивши се на цев голим рукама, задобио је више повреда по ногама и стомаку, које су квалификоване као опасне по живот, док су двојица његових колега лакше рањена услед рикошетираних хитаца.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Dado

12.12.2019. 04:57

@Legalista - Da je ubio konobara dobio bi maksimalno 12 godina, al posto je puco na policiju i zamal jednog ubio 20 godina robije. Prvada i snaga suda se dokazuje ovakvim kaznama i presudama ali samo na skromnim ljudima, ovaj sto je imao kalas je verovatno neki seljak koji je bio u ratu na Kosovu i zadrzo kalas za nedaj boze al popit i u drustvu pomislio nemoze mu niko nista i et sad 20 godina neposteno.Da je neki mafija il imucniji dobio bi uslovnu za ovo.

Vizental

12.12.2019. 01:51

U svakom mestu ima nekoliko takvih! Sve na robiju da mi normalni možemo mirno živeti!

ene, sad...

12.12.2019. 07:35

Prava presuda!Inace...u nekim drugim gradovima, recimo americkim..obezbedjenje ili policija bi ga ....NEUTRALISALI...za stalno!