Синиша Косанић отац Николе Косанића (22) који је убијен 8. децембра у Братислави стигао је у словачку престоницу како би преузео тело сина.

Он је видно потресен и уплакан обишао и место на ком је његово дете насмрт претучено и запалио свећу, милујући фотографију јединца.

Подсетимо, Никола Косанић (22) из околине Сопота убијен је у недељу рано ујутру у Братислави, када га је група момака, који су највероватније такође Срби, претукла до смрти после свађе у реду за пицу у једном киоску у центру града.

Он се вратио у Словачку пре неколико дана са својим рођаком Драганом, где је већ неко време радио молерај, а његов рођак керамику. У Србији је последњи пут био у октобру, на Светог Луку, на веридби своје најмлађе сестре Бојане, причају комшије убијеног младића.

- Никола је био најмлађе дете у породици, а осим Бојане имао је још две старије сестре, које су удате и живе у оближњим селима. Никола је средњу школу завршио у Сопоту и после тога једно време живео и радио у Београду, након чега је почео да путује. Увек би се јавио када би се срели, никакве проблеме није правио, био је поштен и културан младић - рекле су комшије.