Отели човека, па га скинули голог и мучили: Оптужили га да је украо алат

Novosti Online / И.М.

11. 12. 2019. у 14:38

Отели човека, па га скинули голог и мучили: Оптужили га да је украо алат

Илустрација/Despositphotos

Ромска партија тражи официре за везу

ЛЕСКОВАЦ - Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су С. Ђ. (27) и М. М. (26) из Лесковца, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злостављање и мучење.


Сумња се да су они 4. децембра ове године на превару аутомобилом одвезли четрдесетседмогодишњег мушкарца до села Манојловце где су га тукли и претили му.


Полиција је саопштила да су осумњичени, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву. Судија Основног суда одредио им је притвор до 30 дана.


Поводом овог случаја реаговао је председник Ромске партије Срђан Шајин који је најоштрије осудио "случај зверског вишесатног злостављања" И. М из Лесковца.


Прочитајте још: Хапшење у Книћу: Пуна кућа бомби

- Он је на превару одвежен аутомобилом због сумње да је украо алат колегама са којима је радио. Том приликом је скинут го и тучен уз претње смрћу њему и члановима његове породице уколико случај пријави било коме, а нарочито не полицији што је додатно отежало ситуацију - наводи се у саопштењу Ромске партије.

Ова странка сматра да је крајње време да се отпочне процедура увођења официра за везу са полицијским управама и они би имали задатак да појачају поверење између полиције и посебно угрожених група становништва као што су Роми. У саопштењу се закључује да Роми често немају храбрости или не знају пут да пријаве различите облике притиска и дискриминације, па би официри за везу значајно допринели да се смањи број кривичних дела мотивисаних мржњом због различитости.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације