КОЈИ год родитељ само два сата није знао где му је дете, зна какав је то пакао и како је сваки минут као вечност. Суботичанка Мирослава Бабић пуне две године не зна где је њена деветогодишња ћерка Елеонора Арежина.

Не зна како је, где је, с ким је, да ли је уопште жива... Последњи пут ју је видела 20. новембра 2017. године, када је дошла по њу у француску приватну школу у Бечу, где ју је отац Милан Арежина против супругине воље уписао. Како отац није дозволио да је поведе са собом, мајка је затражила помоћ наше амбасаде, са чијим службеницима је требало сутрадан да оде по дете. Међутим, мала Нора више није била у тој школи.

- Венчали смо се у Данској, али смо се разишли због страшног насиља које смо Нора и ја трпеле дуже време. Тужбу за развод брака поднела сам у Суботици марта 2017, а од маја те године имам решење суботичког Основног суда да старатељство над Нором припада мени - објашњава нам мајка. - Од 2016. смо живеле у Суботици, све док једном приликом, када смо биле у Будимпешти, њен отац није отео Норин пасош и ја нисам могла да је вратим у Србију.

Мајка је дете виђала викендом у Будимпешти, све док Мирославином бившем супругу Милану у априлу није стигла тужба за развод брака и кривична пријава за насиље у породици. Тада је, каже, нестао са девојчицом.

- Нору је тражио Интерпол, пронашли су је у Бечу са трећом, непознатом особом, без оца. Наводно је та жена рекла да је дете отац довео из Србије, а Нора није знала немачки и није могла да каже шта се дешава. То је скандал - даље прича Мирослава.

Чим је суд у Бечу признао решење о старатељству које је у Србији додељено мајци, Мирослава је отишла у француску приватну школу, где су јој најпре рекли да Нора није тамо, док је директорка тврдила да је њој ту забрањен приступ.

- Позвала сам полицију, а школа мужа, који је довео обезбеђење и није дозволио Нори да ми приђе - наставља мајка. - Када смо сутрадан поново дошли, моја ћерка више није била у школи. Од тог дана не знам ништа о судбини мог детета. Борићу се до краја да је нађем.


ЖУТА ПОТЕРНИЦА ИНТЕРПОЛА

НЕСТАНАК мале Елеоноре у јавност је изнео Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић", који је девојчицине податке ставио у Регистар несталих у Србији. Циљ је да се Елеонора Арежина нађе на жутој Интерполовој потерници и да се на тај начин убрза потрага за дететом.