Миодраг Дака Давидовић у жижу јавности доспео је после антибирократске револуције у Црној Гори 1989. године, до када је радио као финансијски руководилац у железари „Борис Кидрич“ у Никшићу.

После победе јединствене ДПС на првим вишестраначким парламентарним изборима у Црној Гори, Давидовић, који је био и члан редакције листа Универзитетска ријеч, који је излазио на Филозофском факултету у Никшићу, заједно са сада покојним Павлом Булетовићем и почившим Момиром Булатовићем, првим непосредно изабраним председником Црне Горе, именован је за начелника Центра безбедности Никшић. Било је то време непосредно пред избијање грађанског рата у тадашњој СФРЈ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нови детаљи рањавања црногорског бизнисмена: На Даку пуцао снајпериста, пушка пронађена у запаљеном "реноу"

Давидовић, кум Момира Булатовића, био је министар трговине у Влади САО Херцеговина, а после раскола у некада јединственом ДПС био је ухапшен од стране Ђукановићевог режима.

Потом се отиснуо у сфере бизниса и постао велики добротвор СПЦ и Митрополије црногорско-приморске. Изградио је храм Светог Саве на Голији код Никшића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У "Краун плази" рањен познати црногорски бизнисмен Миодраг Дака Давидовић

Власник је предузећа „Нексан“ које се бавило производњом вина и алкохолнх пића, али и високоградњом.


Миодраг Давидовић, патријарх Иринеј и владика Будимљанско никшићки Јоаникје

Незванично је словио за финансијера Демократског фронта, а једно време је био и власник железаре у Никшићу, која је пословала профитабилно и за црногорске прилике са високим платама запсоленх. Из посла је истиснут под ''чудним околностима''