Поновљено суђење за убиство америчког студента Бакарија Хендерсона (22) на грчком острву Закинтос 2017. године, за које су петорица Срба и један британски држављанин босанског порекла осуђени на казне затвора од пет до 10 година, требало би да почне 8. јануара идуће године, преноси Блиц.

Прочитајте још: СЛУЧАЈ ЗАКИНТОС: Петорица Срба осуђена од пет до 10 година затвора, двоје ослобођено


Како се наводи, ово је америчком порталу CBS Austin потврдила мајка Бакарија Хендерсона, рекавши да се нада да ће овог пута правда бити задовољена и да ће грчко правосуђе увидети да осуђени заслужују веће казне.

Највишу казну добио је Амир Омарџић, британски држављанин босанског порекла, који је осуђен је на 15 година затвора.

Од српских држављана, Душан Ранковић је кажњен са 10 година затвора, Милош Илић, Стефан Стојановић и Немања Ристић добили су по девет година затвора, као млади пунолетници, док је Милош Сенић добио пет година затвора.

Грчко тужилаштво је на захтев породице убрзо после тога поднело жалбу на првостепену пресуду, тражећи да се шесторки поново суди, али и грчком држављанину који је ослобјоден, и то не само за кривично дело тешке телесне повреде, већ и тешко убиство.

Американац Бакари Хендерсон (22) из Тексаса претучен је на Закинтосу, а од задобијених повреда је убрзо преминуо.

Како су тада писали грчки медији медији, кључан је био његов "селфи" с једном конобарицом, на којем се види да је пијан покушао да је привуче ради сликања, али да га је она одгурнула, што је изазвало интервенцију "избацивача" клуба, а потом и кавгу гостију са Американцем и напад на њега.

Убрзо је настала општа туча, а Хендерсон је побегао из локала. На језивом снимку види се како га група младића сустиже код једног аутомобила, обара на под и наноси му ударце рукама и ногама.