Љубомир (85) девојчици (8) скинуо гаћице... Добио је 8 година затвора упркос свим жалбама

NovostiOnline

09. 12. 2019. у 22:20

Љубомир (85) девојчици (8) скинуо гаћице... Добио је 8 година затвора упркос свим жалбама

Фото Depositphotos

Љубомир Д. (85) из села Заплањска Топоница код Гаџиног Хана, робијаће осам година затвора због обљубе детета
Љубомир Д. (85) из села Заплањска Топоница код Гаџиног Хана, робијаће осам година затвора због обљубе детета јер је Апелациони суд потврдио првостепену пресуду донету у јануару којом му је изречена ова казна, а на коју се жалио.

Он је правоснажно осуђен јер је 23. јула 2016. године у својој породичној кући напаствовао тада осмогодишњу комшиницу А. Т.

Љубомир је девојчици гурнуо прст у полни орган, што је доказано судско медицинским вештачењем које је било кључно, јер је старац све време негирао дело за које се теретио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Devojčica (12) iz Surdulice ne sme da izađe na ulicu jer se plaši manijaka (32) koji joj je na Instagramu slao porno slike

Како је утврђено током судског поступка, који је био затворен за јавност, девојчица је често долазила код Љубомира који је њој и њеној браћи плаћао да за њега обављају ситне послове.

- Малолетница је са браћом, од којих је један тада имао пет, а други четрнаест година, дошла код старца са којим су пили пиво. Када им је нестало пића, Љубомир је дечаке послао да купе још, а девојчица је остала да му прави друштво. Чим су јој браћа изашла из куће, како је посведочила девојчица, старац ју је бацио на кревет, једном руком је држао обе њене, скинуо јој шорц и гаћице и средњим прстом пенетрирао у њен полни орган. Ко зна шта би се још десило да се старији дечак није вратио и спасио уплакану сестрицу од блудног старца - објашњавају наши саговорници из истраге.

Сексуалног предатора полицији је пријавила мајка девојчице, јер је одмах приметила њен чудни ход.

- Како су деца каснила кући, мајка им је кренула у сусрет. Приметила је да осмогодишњакиња хода ситним корацима, а мајци је рекла да је боли "доле". Испричала је шта јој је старац урадио, а ужаснута мајка је видела да је детету окрвављен доњи веш, те да јој се крв слива низ бутину. Љубомира је пријавила полицији, а ћеркицу је одвела код лекара који је потврдио да је дете сексуално злостављано - наводе наши извори.

Кључан доказ био је налаз Завода за судску медицину у којем је наведено да је дете на гениталијама имало свежу повреду, мањи расцеп и крвни подлив на слузокожи, што потпуно одговара последицама описаног сексуалног напада. Баш овај доказ истакао је Апелациони суд међу разлозима за одбацивање Љубомирове жалбе, као и чињеницу да девојчица по налазу психолога, није склона манипулацији нити је подложна патолошкој сугестији.

Апелациони суд је навео да нема основа ни за умањење изречене казне, што је такође тражено Љубомировом жалбом.

- Иако на страни оптуженог има олакшавајућих околности, као што су његове имовинске прилике, старост, те ранија неосуђиваност, постоји низ отежавајућих фактора који су утицали на висину изречене казне. Он је извршио чин изједначен са обљубом са дететом које је у време извршења дела имало осам година, што је њему било познато. Такође, испољио је потпуни недостатак кајања током суђења - навео је Апелациони суд.

Девојчица је упућена на парницу ради остваривања одштетног захтева према Љубомиру. Старац се жалио на решење о упућивању у затвор али је суд два пута одбио његову жалбу.

Међутим, он је поново затражио одлагање издржавања казне истичући да се лечи од сенилне деменције, те да због болести није у стању да робија.(телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

dokle nepravda

10.12.2019. 03:07

Za ubijanje bebe ženama ni pritvor a za bludne radnje 8 godina starcu koji samo što ne odapne (svakako treba da odgovara za ovo). Srpsko feminističko pravosudje nastavlja po starom.

Maja

10.12.2019. 10:57

@dokle nepravda - Sta je vama, kakva nepravda, jeste li procitali tekst?!!! Gadi mi se sta je deda sebi dozvolio. Nema opravdanja!

nenormalni svi

10.12.2019. 14:57

@dokle nepravda - Da je neke pravde osudili bi ga doživotno, suđenje ne bi trajalo 2 godine već 2 meseca a on sad ne bi bio na slobodi (u blizini te dece) i imao pravo da se vadi na senilnost i odlaže robiju. A vi lepo posetite nekog stručnjaka koji će vam pomoći da se rešite mržnje prema ženskom rodu!

Анти Антифа

10.12.2019. 06:10

Та иста мајка је дозволила да јој деца раде код тог човека и пију пиво. Или,нисам добро прочитао?

logika

10.12.2019. 14:53

@Анти Антифа - Sigurno nije dozvolila da joj deca piju pivo već ih je on nudio krišom dok su tamo. Razmislite malo pre nego što okrivite žrtvu. Kriv je isključivo napasnik pa taman da je dete doplo kod njega pijano, golo i uskočilo mu u krevet.

Maja

10.12.2019. 10:52

Fuj, matori treba da umre u zatvoru. Zamislite tu jadnu devojcicu i celu tu situaciju. Uzas. Jadno dete... A taj necovek- FUJJ!!! Nakaza...

žrtve nisu krive

10.12.2019. 14:49

@pera - Komšija nije "nepoznat čovek" naročito ne u seoskim sredinama. Stariji dečak je verovatno obavljao poslove a brat i sestra mu pravili društvo.Šta je sa vama? Zašto okrivljujete žrtve?