ЗОРАН Јотић Јотка (64), дугогодишњи шеф мафије у Крушевцу, за шта је својевремено и осуђен пред Специјалним судом, а који је од августа у притвору због сумње да је организовао убиство Дејана Станковића Ждрокинца (71) прошлог јуна, у уторак, 10. децембра ће пред судом бити суочен са оптужбама за угрожавање сигурности бившег посланика Срђана Миливојевића. Како незванично сазнајемо, инцидент због којег Основно јавно тужилаштво у Крушевцу гони Јотића, догодио се прошлог августа у центру града, када је Јотка пришао Миливојевићу и почео да му прети, рекавши, између осталог, да ће га живог закопати.

У крушевачком тужилаштву наводе да је против осумњиченог Зорана Јотића поднет оптужни предлог 12. јула 2019. године.

- Реч је о кривичном делу угрожавање сигурности, предлог кривичне санкције је ефективна казна затвора - предочава, за "Новости", Саша Аврамовић, заменик јавног тужиоца.

Прочитајте још - ХАПШЕЊА У КРУШЕВЦУ: Јотка организовао убиство Ждрокинца?

Комплетно суђење пред Основним судом у Крушевцу биће организовано у Београду, будући да је реч о притворенику високог ризика, који је већ у притвору у главном граду, као и због економичности самог поступка. Надлежни су желели да избегну Јоткин долазак у Крушевац, који би изискивао и ангажовање специјалних полицијских јединица, што се већ дешавало у прошлости и због чега је центар града, где се налази суд, био практично паралисан.

Према сазнањима "Новости", међу сведоцима биће и Саша Вукадиновић, директор БИА од 2008. до 2012. године, коме се обратио оштећени у узнемиреном стању. Јотка се у међувремену суочава и са оптужбом за умешаност у убиство Ждрокинца, Крушевљанина богате криминалне прошлост, са држљављанством Јужноафриче Републике. За ово убиство се као непосредни извршилац сумњичи Стефан Радулац Жути (26), који је после годину дана бекства лоциран и ухапшен у Републици Српској, а који је, према незваничним сазнањима "Новости", био у емотивној вези са ћерком најближег Јоткиног сарадника, Горана Петровића Пете (48), убијеног 17. септембра 2015. године.

Срђан Миливојевић

ХАПШЕН У "САБЉИ"

ЗОРАН Јотић са сарадницима је ухапшен у акцији "Сабља" 2003. године, и у пожаревачком затвору провео је 15 година због изнуда, рекетирања и подмићивања судије некадашњег Врховног суда.

МОТИВИ

КАКО су "Новости" већ писале, један од могућих мотива за Ждрокинчеву ликвидацију спомиње се Јоткино уверење да је иза Петиног убиства стајао управо - Дејан Станковић. Стефан Радулац је осумњичен и за убиство Дејановог сина, Војина Станковића (41), који је ликвидиран само месец дана пре оца.