Нашла момка, па завршила иза решетака, прети јој дугогодишња робија: Нови детаљи хапшења Српкиње Алексије у Аустралији

Е. Х.

09. 12. 2019. у 22:30

Нашла момка, па завршила иза решетака, прети јој дугогодишња робија: Нови детаљи хапшења Српкиње Алексије у Аустралији

Алексија Врачар Фото Фејсбук

Суд је за сада одбио њен захтев за пуштање из притвора уз кауцију

АЛЕКСИЈИ Врачар (24), девојци пореклом из Бањалуке, која је прошле недеље ухапшена у Сиднеју, прети дугогодишња робија уколико аустралијске власти докажу да је део ланца организоване криминалне групе која је трговала наркотицима. Суд је за сада одбио њен захтев за пуштање из притвора уз кауцију, а за 30. јануар заказано је саслушање, на којем би требало да се изјасни о оптужбама.

Правосудни органи Аустралије, осим за трговину наркотицима, терете је и за незаконито поседовање оружја и за поседовање фалсификованих исправа, на основу којих је основала четири предузећа, која су служила као параван за увоз наркотика, што додатно отежава њену ситуацију. Лисице на руке стављене су јој два месеца након што је гранична полиција открила метил-амфетамин у 768 флашица чили соса, допремљених из САД. Детаљном истрагом, дошло се до података да иза једне од фирми која је увезла спорни сос стоји име Алексије Врачар. Претресом њеног стана, полиција је, према писању аустралијских медија, пронашла већу количину оружја, новца, али и два килограма екстазија и нешто мање кокаина и екстазија.

Прочитајте још - У боцама са чилијем око 400 килограма "дроге леда" вредне више од 300 милиона долара: Детаљи хапшења лепе Бањалучанке у Аустралији

Иначе, на фејсбук-профилу "лепе Српкиње", како су медији у Аустралији назвали Алексију, последња фотографија постављена је крајем новембра, на којој је највероватније са дечком, пошто је објавила да је у емотивној вези од октобра. Поред ове, бројне су слике са другарицама, али и са славља. Доста је и оних на којима су обележја Србије.

Иначе, Алексија није једина са ових простора која се нашла на удару закона у Аустралији због трговине наркотицима. Тако је у фебруару на осам година затвора осуђен Иван Тешић, власник једног ноћног клуба, код кога је полиција пронашла шест боца течног метамфетамина у којима је било 3,6 килограма ове дроге, чија је вредност процењена на око 3,25 милиона аутралијских долара.

Месец дана касније ухапшена су двојица Срба и један Аустралијанац у Бризбејну, код којих је полиција запленила наркотике у вредности од око 1,3 милиона аутралијских долара.

ЧЕТВОРИЦА САУЧЕСНИКА

ПОРЕД Алексије Врачар, осумњичена су и четворица мушкараца. Према писању аустралијских медија, тројица су имала задужење да пребацују наркотике из једног у друго складиште, док је задатак четвртог био да користећи лажна документа изнајмљује станове, које су користили припадници групе.

Дрога пронађена у стану осумњичене Фото NSW PoliceПратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

драгана

10.12.2019. 11:43

Valjda joj je u zatvoru sigurniji život.Nije mnogo pametna,ali šta da se radi.