ВЕЛИКА ПЛАНА – Горан Тодоровић 46 из Доње Ливадице, који је наоружан и са торбом пуном муниције и експлозива, упао у Економско-угоститељску школу у Великој Плани, претећи да ће узети средњошколце за таоце, упућен је на психијатријско вештачење у Специјалну затвроску болницу у Београду, сазнају „Новости“.


Више јавно тужилаштво у Смедереву, које води истрагу, након одређивања притвора Тодоривићу, одлучило је да се обави вештачење душевног здравља Тодоривића. Ово ће бити од кључне важности за процењивање његове урачунљивости у тренутку када је извршио оружани упад у школу. Такође, биће јасније да ли је способан да изнесе одбрану, кажу у Тужилаштву.


Прочитајте још: Ово је човек који је наоружан до зуба упао у школу у Великој Плани: Горан (46) хтео да узме ђаке за таоце


Подсетимо, Тодоровић након хапшења није изнео одбрану, а на саслушању му је позлило, па се и даље не зна мотив за његов чин.

На вештачењу је и арсенал оружја које је има код себе приликом упада у школу, као и оно пронађено у дворишту породичне куће.


Тодоровић је, подсетимо, упао на шести час у једно одељење наоружан с аутоматском пушком, 3 детонарска штапина, седам оквира и 12 кутија пуних муниције са укупно 450 метака. Савладао га је професор физичког васпитања, након чега је ухапшен.