ДОК сам са унуком гурао покварени ауто, изненада сам видео јако светло. Уследио је снажан ударац. Одлетео сам у шанац поред пута. Једно време сам био ошамућен и нисам знао шта се дешава. Само сам, као кроз маглу, чуо мог покојног зета Екрема, који је био за воланом, како дозива свог сина. Уследила је тишина, а онда ми је пришао таксиста који је био у пролазу и мало ме расвестио. У трави крај пута био је и мој унук Кристијан. Крви је било на све стране. Десна нога скроз искривљена. Таксиста је позвао Хитну помоћ. Питао га је како се зове. Загрлио га је и тешио. Говорио му је да буде храбар и да издржи - овако о првим тренуцима после саобраћајне несреће, која се догодила у суботу ујутру на путу Орљане - Ниш, сведочи Незир Алимановић (71) из лесковачког села Винарце.

Овај старина је тек касније сазнао да му је од последица судара зет преминуо на лицу места, а да му је унук, осим поломљене ноге задобио и повреду вратних пршљенова и ребара. Од силине ударца њихов "форд" је смрскан завршио са једне, а ауто БМВ возача који их је ударио са друге стране пута. На коловозу је Незир угледао само таблицу са ознакама за Ниш. Каже и да је таксиста отишао и до тог возила, али да у њему није пронашао никога. Наш саговорник је захвалан овом случајном пролазнику на несебичној помоћи коју им је пружио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Аутомобилом налетео на возило поред пута, усмртио оца, син у тешком стању: Нови детаљи трагедије код Ниша (ФОТО)

- Био сам поред унука и дозивао зета из свег гласа, али одговора није било. Нису ми дали да приђем возилу. Пошао сам са унуком у болницу и тек тамо сазнао да мог доброг Екрема више нема. Било је страшно. Да смо сви били у возилу, данас не бисмо били међу живима. Боље да сам ја страдао него Екрем, који је био стуб вишечлане породице. Поштен и добар, али му то сада не вреди баш ништа. Кућа му је остала без домаћина - плачући додаје Незир.

Емир Алимановић (49) и његов син Кристијан (21) су, уз Незирову помоћ, издржавали породицу препродајући половне ствари које је Екрем доносио из Немачке. Дошао је отуда пре само недељу дана. Са "новом" робом у четвртак су били на пијаци у Владичином Хану, а кобног јутра су први пут кренули пут пијаце у Нишу надајући се бољој заради.

- Устали смо рано. Падала је киша. Размишљали смо да ли да кренемо на пут. Нисам био за то, али је Екрем одлучио другачије. Надао се да ће време да се пролепша и да ћемо да зарадимо нешто да прехранимо ову сиротињу. Тешка је моја судбина. Остао сам без сина и жене, а сада и без зета који је мојој ћерки јединици и њиховој деци био ослонац и снага - прича Незир док брише сузе са лица.

Породична кућа Алимановића у селу Винарце Фото И.Митић

Од туге и бола, своје повреде рамена и ноге, каже, ни не осећа. Кући се вратио у суботу увече. Требало му је два сата да пред фамилијом изусти да Екрема више нема. Уследио је, прича, лелек који је ледио крв у жилама.

За Екремом жали цело село и о њему многи причају само лепо. Описују га као изузетно вредног човека који се целог живота мучио. Рано је остао без родитеља. На овог несрећног човека се ослањала и породица, коју је у међувремену основао, па се у селу Винарце питају како ће Алимановићи даље кроз живот сада када Екрема више нема.

Незир Алимановић

КРИВАЦ - АЛКОХОЛ?

ПОЛИЦИЈА је због сумње да је изазвао судар ухапсила Н. С. (27) из Ниша и он је, према незваничним информацијама, приликом удеса био у алкохолисаном стању. Тестирање је наводно показало да је имао више од једног промила алкохола у крви.

Несрећа се догодила код скретања за Белотинац, када је BMВ којим је управљао Н. С. прешао у супротну траку и налетео на "форд" за чијим је воланом био покојни Екрем. Осумњиченом је одређено задржавање и он ће бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу. (Д. А.)