Услед превртања аутобуса у блачком селу Претежана на путу Прокупље - Блаце, на деоници на којој се изводе радови на реконструкцији пута, повређено је осамнаест путника из Северне Македоније.


У незгоди чији се узрок још увек утврђује једна особа је теже повређена док је њих седаманаесторо који су примљени у прокупачкој општој болници Др Алекса Савић задобило лакше телесне повреде.


Према речима Натали Николић, портпаролке прокупачке болнице жена која је задобила теже повреде кичмених пршљенова прослеђена је на неурохирургију нишког КБЦ на даље лечење.


- Осталима који су примљени урађена је дијагностика и установљене су лакше телесне повреде - казала је за наш лист Николићева.


Прочитајте још - Аутомобилом налетео на возило поред пута, усмртио оца, син у тешком стању: Нови детаљи трагедије код Ниша (ФОТО)

Иначе, путници македонске националности који су путовали за Копаоник углавном су према незваничним сазнањима средовечне старосне доби а узрок превртања аутобуса још увек није познат.


Фото Д. Зечевић

Међутим, према досадашњим сазнањима на месту несреће код села Претежана и раније су се догађале сличне несреће а део пута од Белољина ка Блацу и даље је у фази радова због реконструкције пута тако да се проходност возила спроводи у зависности од радова.

.