ПОЛИЦИЈА из Жабља је у петак увече, после потере на путу Зрењанин – Нови Сад, на уласку у Нови Сад, успела да заустави бахатог возача „пежоа 206“, новосадских регистарских ознака који се претходно на изласку из Жабља, оглушио на полицијски знак да се заустави, ради редовне контроле.


Уместо да се заустави, овај 63-годишњак је, како сазнајемо, додао гас и удаљио се. Возећи брзином већом од дозвољено, он је у неколико наврата претицао колону возила и преко пуне линије, угрожавајужи тако своју, али и безбедност других возача.


Полицајци су успели да му блокирају пут на уласку у Нови Сад и да га зауставе, али је возач одбио да буде алкотестиран, те му је извађена крв да се утврди да ли је за воланом био под дејством алкохола.


Прочитајте још: Бахати возачи опаснији од снега


Бахати возач је одмах приведен судији за прекршаје, где му је изречена казна од 70 дана затвора, добио је 25 казнених поена, 11 месеци не сме да управља моторним возилом, а мора да плати и новчану казну у износу од 120.000 динара и домах је упућен на издражавање затворске казне.