ПРОТИВ Марјана Вујачића (34), из Подгорице, који је наводно близак "шкаљарском клану", Посебно одељење за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, подигло је оптужни предлог због фалсификовања исправа, сазнају "Новости".

Истрага за ово кривично дело најпре се водила пред Тужилаштвом за организовани криминал у Београду, да би они недавно предмет проследили новосадским колегама. Иначе, против овог црногорског држављанина се у Вишем тужилаштву у Врању води истрага због сумње да је 27. септембра 2017. године у овом граду убио Југослава Цветановића (31), брата Саше Цветановића, који је означен као убица Николе Бојовића.

Вујачићу је, према незваничним информацијама, било понуђено да потпише споразум о признању кривице, везано за фалсификовање исправа, али је он, незадовољан висином одређене казне, то одбио. Осим њега, оптужни предлог је подигнут и против Ј. П. полицијске службенице која се терети за злоупотребу службеног положаја, као и против Б. Н. због подстрекавања и помагања у овом кривичном делу. Због фалсификовања исправа оптужни предлог је поднет и против З. М.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вођа "шкаљараца" чека изручење: Вукотићу активиран екстрадициони притвор, не излази на слободу

Вујачић је у јуну ухапшен у Новом Саду због сумње да је користио лажне исправе на име Милош Беговић, а лисице на руке тада су стављене и двема службеницама МУП, које су му, наводно, за 1.500 евра издале фалсификована документа. Тада је саопштено и да је осумњичен за убиство Југослава Цветановића, а два дана касније, полиција је саопштила да се сумња да је починио још три ликвидације - две у Црној Гори, а једну у Холандији. Према оперативним сазнањима, сумња се да је повезан са убиствима Веселина Калезића у новембру 2018. и Мила Илића, крајем априла ове године у Подгорици, за шта се истраге воде пред надлежним органима Црне Горе. Такође, постоје индиције да је у Амстердаму ликвидирао Горана Тасића Гокчета.

Југослав Цветановић

УСТУПАЊЕ

МАРЈАН Вујачић је негирао да је убио Југослава Цветановића, али даље није желео да износи одбрану, јер је, како је тврдио, у новосадској полицији после хапшења доживео тортуру. Кад је реч о истрагама убистава у Црној Гори, у Београд су недавно долазили вештаци како би узели његов ДНК, а према незваничним информацијама, постоји могућност да тамошње тужилаштво уступи те предмете Србији, како би се против Вујачића водио обједињен поступак. Он је иначе у притвору Специјалног суда.