ПОСЛЕ препирке у једном ноћном клубу, Суботичанина Душана Кочовског (19) на путу до куће пресрела је група младића и почела да га удара. Од силине ударца, момку је вилица поломљена на два места.

- Зато о свему што се десило причам ја, а не мој син - каже за наш лист Душанова мајка Зорица Кочовски. - Вербални сукоб мог сина и групе момака догодио се у суботу иза поноћи испред ноћног клуба, јер тим момцима није желео да говори о једном свом другу. Док су били у клубу, све је остало на томе. Син је са друштвом кренуо кући, али се успут одвојио од осталих и кренуо ка киоску брзе хране.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Купили" плац од покојника, укњижили га на своје име: Ухапшен С.Б. и кума убијене певачице Јелене Марјановић

Тада су га, по речима мајке, у мрачном делу улице сусрела четворица момака.

- Не знам тачно шта се десило, ни дете се не сећа, јер је добио снажан ударац у лице, од кога му је пукла вилица са обе стране. Таквог, свог у крви, оставили су га да лежи на улици - прича потресена мајка. - Када су видели да је пао, они су вероватно побегли. Пронашли су га други момци и однели га до оближњег степеништа, где је сачекао хитну помоћ и полицију.

Момка су одатле одвели на хитан пријем, а поред сломљене вилице на прегледу у Општој болници констатоване су му и друге повреде по телу.

- Он је још у шоку - каже Зорица. - Како је скоро слеп на једно око, није препознао све нападаче, али је видео да су неки његових година, а било је и малолетника. Полиција је обавила увиђај, али недостаје им још Душанова званична писана изјава да би се случај процесуирао. То ће дати чим буде у стању, нећемо одустати, јер обест појединаца у овом граду мора да престане.

Претучен: Душан Кочовски


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
„Нисам га ударио тим клештима“: Пикасова одбрана на суђењу за напад и покушај убиства у Новом Саду

ДРУГИ СЛУЧАЈ У МЕСЕЦ ДАНА

Ово је други случај пребијања за месец дана у Суботици. Како смо раније писали, малолетног А. М. је претукла група младића у самом центру града, а једини пунолетни виновник насиља осуђен је ових дана на затворску казну од шест месеци.