ПРОТИВ Сабрине Н. (25), из Сонте, код Апатина, неће бити вођен поступак, јер је обдукцијом утврђено да је беба, коју је после превременог порођаја пре три недеље закопала поред импровизоване септичке јаме у дворишту породичне куће, рођена мртва.

Ова млада жена је после привођења у Више јавно тужилаштво у Сомбору у среду по подне пуштена кући, јер је, како сазнајемо, истрага утврдила да није било елемената кривичног дела, односно да није почињено чедоморство, како се првобитно сумњало.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Није било чедоморства код Апатина, дете рођено мртво: Мајка бацила дете у септичку јаму када је видела да не дише!

- У почетку, када је пронађено тело новорођенчета, прва сумња је била да је мајка усмртила своје дете при порођају и после њега и зато се кренуло са таквом квалификацијом - сазнајемо од извора блиског истрази. - У Институту за судску медицину у Новом Саду, где је тело бебе послато на обдукцију, утврђено је да је дете рођено пре времена, у осмом месецу трудноће мајке и то мртво, тако да Сабрина Н. није одговорна за њену смрт.

Мајка је, по незваничним сазнањима, приликом привођења у полицију, наводно казала да је после порођаја у кући, чула плач детета, али да је беба убрзо престала да дише, а онда ју је замотану у ћебе, закопала у дворишту породичне куће у Пионирској улици.

- Ту њену изјаву, међутим, оповргао је обдукциони налаз - сазнајемо од нашег извора. - Не искључује се могућност да је мајка била у неком нервном растројству и да јој се у том тренутку учинило да накратко чује плач новорођенчета и да се превремено породила услед стреса због смрти једноипогодишњег сина пре око два месеца.

Случај мртве бебе који је узнемирио житеље Сонте, у уторак је, подсећамо, први открио Сабринин супруг Кристијан по повратку са привременог рада у Мађарској. У кући је затекао супругу без стомака, а није било ни бебе. У почетку није хтела ништа да му каже, а онда је, наводно, признала шта је урадила, те је Кристијан обавестио полицију.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Зашто рађају децу, ако их не желе: Комшије из Сонте у неверици после открића чедоморства

ДВЕ ТРАГЕДИЈЕ

ЗА непуна два месеца Сабрину и Кристијана су задесиле две тешке трагедије. Најпре им је 20. октобра преминуо једноипогодишњи дечак услед компликација са упалом црева, а онда је превремено родила мртво дете. Код куће имају два сина узраста три и четири године.