У заједничкој акцији инспектора Пореске полиције, Министарства унутрашњих послова - Одељења за борбу против корупције и Безбедносно-информативне агенције у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу, ухапшена су три одговорна лица привредних друштава из Ниша због постојања основа сумње да су извршили недозвољену трговину, недозвољену производњу и злоупотребу положаја одговорног лица, саопштио је МУП.

Прочитајте још: "Купили" плац од покојника, укњижили га на своје име: Ухапшен С.Б. и кума убијене певачице Јелене Марјановић

Осумњичени су у периоду од децембра 2015. до априла 2019. године неовлашћено куповали и продавали разна медицинска средства која нису уписана у Регистар медицинских средстава. Такође, производили су лекове намењене даљој продаји без дозволе надлежног министарства. На основу уговора о цесији, без сагласности стечајног управника уступали су доспела потраживања.

На тај начин прибавили су противправну имовинску корист за себе и своја привредна друштва у укупном износу од 195 милиона динара.