Погребнику пуцао два пута у главу: Изречена казна за сурову егзекуцију Сава Гачанина

Н. Ј.

04. 12. 2019. у 22:29

Погребнику пуцао два пута у главу: Изречена казна за сурову егзекуцију Сава Гачанина

Саво Гачанин/Место где се догодило убиство

У Вишем суду у Ужицу изречена казна Владимиру Божовићу оптуженом за ликвидацију Сава Гачанина (65)

ВЛАДИМИР Божовић (31) осуђен је у среду у Вишем суду у Ужицу првостепено на 35 година затвора за убиство Сава Гачанина (65), погребника из овог града. Сурова ликвидација из користољубља догодила се 14. јануара прошле године, а током суђења је утврђено да је убица жртви испалио два хица из пиштоља у главу, а потом узео 7.000 евра које је Гачанин имао код себе.

Прочитајте још: "ПАО" УБИЦА ПОГРЕБНИКА: Пријепољац пуцао у потиљак

Недвосмислено је, како је навео суд, утврђено да је Божовић кобног дана био у Гачаниновом предузећу "Конкордија" у ужичком насељу Сењак. Свирепи злочин је починио након што га је жртва пустила да уђе, јер је "замолио за услугу због смрти бабе своје жене".

На девет месеци затвора осуђен је Милован Чекићевић, Божовићев познаник, јер је Гачанину украо 1.000 евра у време док је радио у погребном предузећу "Конкордија".

Током поступка, обојица у то време осумњичених, кривицу за убиство сваљивали су један на другог. Међутим, суд није нашао доказе да је убиство извршено у саизвршилаштву. Утврђено је да су на дан убиства Божовић и Чекићевић разменили више СМС порука, и да су наводно комуницирали о "Конкордији" и кретању људи унутар предузећа.

Тужилаштво је у завршној речи тражило од суда да обојици буду изречене максималне затворске казне. Међутим, услед недостатка доказа Чекићевић је осуђен само за кривично дело које није у вези са убиством Гачанина. Чекићевића је тужилаштво теретило да је знао за припремање убиства, али да то није пријавио полицији, узимајући за своје ћутање од убице новац.

ПИШТОЉ

БОЖОВИЋ и Чекићевић су ухапшени 10 месеци после убиства. Пиштољ којим је злочин извршен није пронађен, али се једна чаура пронађена испред Божовићеве куће подудара са зрном које је након убиства нађено у "Конкордији".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације