ПОЖАРЕВАЦ – Виши суд у Пожаревцу осудио је неправоснажно Ж. М. (61) из Смољинца код Малог Црнића на 15 година затвора, због силовања у продуженом трајању своје малолетне ћерке, тада старе 16 година. Oво је првостепена пресуда и на њу могу уложити жалбу обе стране, и одбрана и виши јавни тужилац. Међутим, тужилац се неће жалити јер је пресудом усвојен његов предлог за изрицање максималне казне.

Према наводима оптужнице, Ж.М. је дело ивршио у више наврата у мају прошле године. Он је тих дана са ћерком био сам у кући, јер га је супруга напустила због насиља, а сина је још раније избацио из куће. После напаствовања у више наврата, он је ћерки на силу одсекао косу скоро до главе, након чега је она побегла од куће. Својој мајци послала је потресно писмо, а затим су га обе пријавиле полицији, која га је убрзо ухапсила. Њему је тада додељен адвокат по службеној дужности, а на саслушањима се бранио ћутањем.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пуштен раније из затвора, па силовао ћерку

Иначе, само три месеца пре хапшења, он је изашао пре времена из затвора, у којем је издржао 10, од укупно 14 година, на колико је осуђен јер је ножем усмртио Роберта Тодоровића (31) из Смољинца. Виши суд и Више јавно тужилаштво били су против његовог пуштања, али су комисија КПЗ “Забела” и Апелациони суд сматрали да треба да изађе на слободу, јер се добро владао и јер је тешко оболео.