КРАЉЕВО – Пуне четири године прошле су од мистериозног нестанка Биљане Ђорић (23) из Матарушке Бање код Краљева, али упркос интензивној потрази ова студенткиња Економског факултета у Косовској Митровици – још није пронађена.

Иако већ четири године немају баш никакав траг, никакву праву информацију, Биљанини родитељи, отац Горан и мајка Весна, проживљавајући готово свакодневни пакао и даље верују и надају се да је њихова кћерка жива и здрава.

- Као да је у земљу пропала. Полиција је тражи, расписана је и такозвана жута Интерполова потерница за нестала лица, али је нема, па је нема - прича Биљанин отац Горан Ђорић који сада са пориодицом живи у Крагујевцу. - Када је нестала, Биљана је имала 19, а сада има 23 године. Сумњали смо да је чак отишла у неки манастир. Упутили смо дописе свим женским манастирима, епархијама, београдској патријаршији, али нам је јако мали број одговорио да није код њих. Ето и то је нека нада...

Биљана Ђорић је, подсећамо, последњи пут виђена око поноћи 2. децембра 2015. године код некадашње кафане „Задужбина“ у центру Краљева. Ту је, на шалтеру трафике оставила свој пасош и мобилни телефон уз речи „Доћи ће неко то да узме“. Потом је ушла у такси из којег је, после краће вожње, само неколико минута касније изашла испред Вишег суда у Карађорђевој улици где јој се затим и губи сваки траг.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - РОДИТЕЉИ НЕСТАЛЕ КРАЉЕВЧАНКЕ: Чекамо и надамо се Биљанином повратку

Према речима њених родитеља, Биљана се тог дана мајци Весни јавила телефоном из Студентског дома у Косовској Митровици, али јој није рекла да ће исте вечери возом допутовати у Краљево. О томе се, како кажу, није поверила ни својим цимеркама, а другарице са којима се видела по доласку из Косовске Митровице тврде да им је рекла да ће преспавати код рођака. Ни тим рођацима, међутим, није се јавила.

- Заиста ништа није упућивало да ће тако без трага нестати. Четири године је тражимо, а и даље не знамо ни како је, ни зашто је нестала – додаје отац Горан. - Пишемо поруке на друштвеним мрежама, надамо се да ће их видети, да ће нам се бар јавити да је жива и здрава. Само то да знамо, ништа нам више у животу не треба.