Београђанин скочио са моста: Позајмио паре од зеленаша, па добијао стравичне претње, није могао да издржи више

Novosti online

30. 11. 2019. у 22:52

Београђанин скочио са моста: Позајмио паре од зеленаша, па добијао стравичне претње, није могао да издржи више

Фото Н. Скендерија

Београђанин Зоран М. (52), за чијим телом се и даље трага, скочио је с моста у Бешкој 26. новембра, а постоје индиције да се на самоубиство одлучио због дуга.
Београђанин Зоран М. (52), за чијим телом се и даље трага, скочио је с моста у Бешкој 26. новембра, а постоје индиције да се на самоубиство одлучио због дуга.

Он је, како се незванично сазнаје, одбио да плати наводни рекет. Скок с моста пријавио је полицији један возач. Он је изјавио да је видео како се мушкарац паркирао и прешао ограду моста, а затим скочио у реку.

Рониоци Жандармерије изашли су на терен и трагали по реци, али тело још није пронађено. Прегледом аутомобила пронађена су документа на Зораново име.

Како сазнајемо, Зоран је власник ауто-плаца на Звездари, али му је последњих шест месеци ослабио посао с увозом аутомобила, па је био принуђен да позајмљује новац, наводи "Ало".

- Да би опстао у послу, морао је стално да увози аутомобиле и сав новац му је био уложен у возила. Добио је поруџбине за још нека возила, али није имао довољно кеша, па се разлетео да позајми новац. Тада није бирао од кога ће да позајми и некако је налетео на једног Црногорца. Од њега је узео новац на камату, али то није била сума већа од 10.000 евра. Направили су уговор, а Зоран је увезао возила. Међутим, продаја није ишла како треба, а тај зеленаш га је стиснуо. Тражио је да га испоштује, што је Зоран и урадио. Међутим, због једног дана кашњења настао је проблем, па иако му је Зоран вратио 2.000 евра, зеленаш му је рекао да следећег дана донесе још 5.000 јер му толико дугује - прича Зоранов пријатељ који из страха за живот моли за анонимност.

Он наводи да је Зоран схватио да је упао у замку и на све начине је покушавао да се ишчупа.

- Аутомобиле с плаца продавао је испод цене само да би вратио дуг. Од газде је постао слуга, а дуг уместо да му се смањује само је растао. Почели су му проблеми и у породици јер није имао новца ни за хлеб. Неколико пријатеља је Зорану изашло у сусрет што с аутомобилима што с новцем пошто су знали да ће им, чим се стабилизује, Зоран вратити новац. Међутим, како му је посао ишао све лошије, а више није имао новца да увози аутомобиле, притисак зеленаша постојао је све већи. Знао је Зорану да развали капију, да му прети да ће га претући па и убити. Зоран је и то све некако је он подносио. Међутим, када је зеленаш Зорану запретио да ће му убити синове, тада је прсао. Почео је да се крије, а од свих пријатеља је индиректно и директно тражио помоћ. Међутим, они нису знали колико је то озбиљно. Последњих 20 дана, Зоран се затворио у кућу и пао је у депресију. Назвао је неколико пријатеља и рекао им је да му нема спаса и да излаз види једино у самоубиству. Нисам му веровао да ће дићи руку на себе, будући да је он био борац и човек на свом месту, али изгледа да стварно није видео неки други излаз - рекао је његов пријатељ.

Зоран има супругу и двоје деце. Два дана после информације да је Зоран нестао, на плацу аутомобила појавио се зеленаш.

- Зорановој породици која је била упозната са свим детаљима рекао је да је дошао по свој дуг. Прво је од њих тражио новац, а затим им је саопштио да ће им у замену за новац узети аутомобиле с плаца. Он је затим покупио готово све аутомобиле с плаца, осим неколико старијих возила - каже извор.

(Ало, Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (35)

Гокси

30.11.2019. 23:07

Дал има Срба доле можда,који рекетирају црногорце,а?

Рашо

30.11.2019. 23:16

Тешко народу у оваквој банана Назови држави!

Любитель

30.11.2019. 23:22

По кратком поступку протерати црногорца(е) без боравка и порекла новца.

naranca

30.11.2019. 23:23

Koliko jos hiljada ljudi treba da ubiju zelenasi da bi neko poceo nesto da misli o tome??????????????????????????????????????????????????

M

30.11.2019. 23:27

Prokleta mu dusa, telo i koleno. Zar mu nije bilo dosta da mu se vrati pozajmljeni novac bez kamate? To sto je trazio duplo i vise je smrtni greh pred Bogom! Sotonska posla! Sotona zajahao Srbiju i sladi se!

Matrix

30.11.2019. 23:35

Nije to zelenaš to je majmun koji je upropastijo nečiju porodicu zbog svoje pohlepe gladan je gladan ce i da crkne

nemoj reći dvaputa

01.12.2019. 11:23

@Bambi - i ja sam heroj iza tastature ali kada su mi napali ćerku bilo je svašta. veruj da će roditelj koji voli svoju decu sve uraditi da ih sačuva. čudi me da ovaj čovek nije prvo presudio zelenašu, pa sebi. tako se otklanja opasnost za porodicu, jer će zelenaš, sada njih da tereti, to je već viđeno.

Glas razuma

01.12.2019. 16:12

@Bambi - ..., OK. Ja koji nikada nikome nisam ništa dugovao i koji sam pun kao brod jer pazim na svaki dinar i ne kupujem ništa pre nego što zaradim i uštedim sam "budala" a on je "genije" koji je našao odličnu soluciju. Hvala ti Bože što nisam kao on i ti. Najvažnije je da ti veruješ u to da si pametan a što si u rea

Horus

30.11.2019. 23:57

I taj zelenaš je nevidljiv za zakon i tuzilastvo bez obzira sto je zelenasenje krivicno delo?!

Glas razuma

01.12.2019. 00:17

Pored 30 banaka u Srbiji, on je odabrao da se zadužuje kod zelenaša. Prilično debilno i neodgovorno imajući u vidu da su kamatne stope i rokovi otplate kod poslovnih banaka povoljnije nego kod zelenaša.

ti si glas budale

01.12.2019. 06:33

@Glas razuma - pa on vec ima dugove u banci ,to mu je sigurno bila zadnja solucija cim je uzeo od tog lika pare.Jok ceko je tebe da mu kazes

Odgovor

01.12.2019. 16:13

@Pošten čovek - Zašto da ih iskoreni? Postoje qudi kojima su sve banke odavno okrenule leđa i ovakvi poverioci su im poslednja nada.

Анти Антифа

01.12.2019. 07:36

У Трећем Рајху су зеленаше међу првима послали у радне логоре. Да мало осете рад и лопату.

srle

01.12.2019. 12:17

@Анти Антифа - Ja bih njih u gasnu komoru.. I ne bih osetio grizu savesti uopste.

Радомир

01.12.2019. 17:50

@Mikiboy - Ма доживотна за целу ужу , ширу и проширену регију .

nadnacionalni ateista

01.12.2019. 10:20

Prema svim onim koji se privatno bave pozajmljivanjem novca, a koji za tu prljavu rabotu uzimaju kamatu treba primjeniti zakon onog vašeg Cara Dušana koji je takvim i njima sličnim sjekao dijelove tijela.

Milja

01.12.2019. 11:41

Posto sad policija zna sve i ima celu sliku kriminalnog dela od strane Crnogorca,zelim da znam sta ce tacno uraditi.Bas cu pomno pratiti ovaj slucaj ne bi lih videla sta ce tacno nasa policija i sudovi uraditi povodom toga.

Радомир

01.12.2019. 17:48

@Milja - Pitanje Milja za tebe i ostale , jel njemu prezime Crnogorac ili ZELENASEVIC ?

драгана

01.12.2019. 20:40

@Milja - Kako.planirate da pratite slučaj? Pratićemo onoliko koliko bude moguće pratiti.Novine, TV.Mene.zanima kako se.odvija slučaj silovanog sedmogođisenjeg dečaka od strane dede od 72 godine,na Kosovu,pre.mesec dana,ali se "zamuklo" o tome.Toliko o praćenju.

nadnacionalni ateista

01.12.2019. 17:07

Svi oni koji se pojedinačno bave pozajmljivanjem novca uz kamatu (zelenaši) nijesu kukavci crni ni svjesni da su najveći neprijatelji upravo najbližim članovima svojih porodica.Kad oni nemaju srca za svoju djecu, žene, braću, sestre i roditelje kako će ga imati prema onima koji od njih pozajmljuju novac?? Sve dođe na svoje na kraju i nema "zelenaša" koji se jednog dana u sopstvenom vapaju neće upitati: "Što ja bogu zgriješih"? Kao neće znati.....

Cile

01.12.2019. 17:21

Prvo zelenaša pošalješ na onaj svet, kad si već odlučio da oduzmeš sebi život,,a ne ovako, jadno i bedno....

Ljupka

02.12.2019. 00:50

@Cile - Zasto sebe ubi,jado jadna?! Zelenašu metak u čelo i svakome koji preti deci.Bolje ja u zatvoru nego moja deca na groblju sa mnom.

Fidelio

01.12.2019. 17:52

Minimum 20 godina robije za zelenasenje,bez prava na pomilovanje,pa bi videli da li bi se neko usudio da se time bavi.Dokle god zakon dopusta da se izvuku,imacemo i zelenase i pedofile i razne nakazne tipove.