Београђанин Зоран М. (52), за чијим телом се и даље трага, скочио је с моста у Бешкој 26. новембра, а постоје индиције да се на самоубиство одлучио због дуга.

Он је, како се незванично сазнаје, одбио да плати наводни рекет. Скок с моста пријавио је полицији један возач. Он је изјавио да је видео како се мушкарац паркирао и прешао ограду моста, а затим скочио у реку.

Рониоци Жандармерије изашли су на терен и трагали по реци, али тело још није пронађено. Прегледом аутомобила пронађена су документа на Зораново име.

Како сазнајемо, Зоран је власник ауто-плаца на Звездари, али му је последњих шест месеци ослабио посао с увозом аутомобила, па је био принуђен да позајмљује новац, наводи "Ало".

- Да би опстао у послу, морао је стално да увози аутомобиле и сав новац му је био уложен у возила. Добио је поруџбине за још нека возила, али није имао довољно кеша, па се разлетео да позајми новац. Тада није бирао од кога ће да позајми и некако је налетео на једног Црногорца. Од њега је узео новац на камату, али то није била сума већа од 10.000 евра. Направили су уговор, а Зоран је увезао возила. Међутим, продаја није ишла како треба, а тај зеленаш га је стиснуо. Тражио је да га испоштује, што је Зоран и урадио. Међутим, због једног дана кашњења настао је проблем, па иако му је Зоран вратио 2.000 евра, зеленаш му је рекао да следећег дана донесе још 5.000 јер му толико дугује - прича Зоранов пријатељ који из страха за живот моли за анонимност.

Он наводи да је Зоран схватио да је упао у замку и на све начине је покушавао да се ишчупа.

- Аутомобиле с плаца продавао је испод цене само да би вратио дуг. Од газде је постао слуга, а дуг уместо да му се смањује само је растао. Почели су му проблеми и у породици јер није имао новца ни за хлеб. Неколико пријатеља је Зорану изашло у сусрет што с аутомобилима што с новцем пошто су знали да ће им, чим се стабилизује, Зоран вратити новац. Међутим, како му је посао ишао све лошије, а више није имао новца да увози аутомобиле, притисак зеленаша постојао је све већи. Знао је Зорану да развали капију, да му прети да ће га претући па и убити. Зоран је и то све некако је он подносио. Међутим, када је зеленаш Зорану запретио да ће му убити синове, тада је прсао. Почео је да се крије, а од свих пријатеља је индиректно и директно тражио помоћ. Међутим, они нису знали колико је то озбиљно. Последњих 20 дана, Зоран се затворио у кућу и пао је у депресију. Назвао је неколико пријатеља и рекао им је да му нема спаса и да излаз види једино у самоубиству. Нисам му веровао да ће дићи руку на себе, будући да је он био борац и човек на свом месту, али изгледа да стварно није видео неки други излаз - рекао је његов пријатељ.

Зоран има супругу и двоје деце. Два дана после информације да је Зоран нестао, на плацу аутомобила појавио се зеленаш.

- Зорановој породици која је била упозната са свим детаљима рекао је да је дошао по свој дуг. Прво је од њих тражио новац, а затим им је саопштио да ће им у замену за новац узети аутомобиле с плаца. Он је затим покупио готово све аутомобиле с плаца, осим неколико старијих возила - каже извор.

(Ало, Пинк)