- Било је ужасно. Језиво. Већ неко време на Косову је као у Тексасу - рекао нам је Небојша Фићовић, мештанин села Дрен где је данас изведена пљачка комбија фирме "Хендерсон".

Приликом напада је дошло до пуцњаве између пљачкаша, и обезбеђења фирме "Хендерсон", а у потпуности су изгорела и три возила, комби и два путничка возила која су пљачкашима послужила да препрече магистрални пут.

Становници села Дрен су веома забринуту за своју безбедност. Посебно очајавују јер би једнога дана њихова деца могла да буду жртве једне такве пљачке. Томислав има ћерку и сина који иду у школу у Лепосавић и за њих је било посебно тешко када чују или виде овако нешто.

- Ово није први пут да се овакав пљачка изводи на путевима на северу Косова. Овде је то нормална појава. Овде влада потпуно безвлашће и пљачке су уобичајне - прича нам очајни Небојша. - Не знамо шта да радимо. Овде свакако не цветају руже, али ово је превршило сваку меру. Моја деца су била у школи у време када је била пуцњава.

Да зло буде веће, овај комби је опљачкан већ трећи пут. Пљачкаши добро знају маршуту возила, вероватно и колико новца превозе, али нико није заинтересован да открије ко стоји иза свега.

Printscreen


- Прошли пут су тај комби опљачкали испред куће мог брата. Такође је било веома драматично, али нико није мрднуо ни прстом да сазна шта се десило са новцем и ко то ради. Могу да вам кажем да се нико и не труди да сазна.

Још увек се не зна о којој је количини новца реч, нико није страдао, а тројица полицајца су пребијени и тренутно се налазе у у Клиничком центру у Северној Митровици.