ГРУПА миграната насрнула је у ноћи између среде и четвртка на возаче камиона на граничном прелазу Батровци. Према сведочењима возача, мигранти су искористили то што су они заспали у возилима, па су прво почели да лупају на врата, а потом су покушали да их, под претњом ножевима, приморају да их илегално превезу преко границе.

Како за "Новости" препричава ову драму један од возача Золика Силваши из Сомбора, ово није први пут да се њихове колеге и он налазе у оваквој ситуацији. Према његовим речима, неки мигранти не бирају средства како би се домогли превоза и покушали да пређу преко границе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Понашају се као окупатори: Пиротски таксисти и грађани протестовали против понашања миграната

- Почели су да ударају око 4.00 и покушавали су да уђу у камион колеге - наводи Силваши. - Када сам зачуо буку, изашао сам да пробудим колегу и кажем му да је у опасности. Група младића миграната од двадесетак година на српском језику ми је рекла: "Да ли је то твој камион? Ако није, бежи, убићемо те." Извадили су ножеве и витлали њима.

Према наводима Силвашија, одмах је позвао полицијску станицу Шид, где му је речено да нису надлежни за решавање тог случаја. Забринут за своју безбедност и безбедност колега, који дане и ноћи проводе на границама, алармирао је и ПУ Сремска Митровица.

- Када сам позвао полицију у Сремској Митровици, речено ми је да ће послати патролу. Када ни после готово два сата нису дошли, поново сам их позвао. Питам се да ли мене као држављанина Србије може неко да заштити у мојој земљи, и имамо ли ми право на полицијску заштиту - пита се Силваши.

МУП УТВРЂУЈЕ ЧИЊЕНИЦЕ

У ПОЛИЦИЈСКОЈ управи у Сремској Митровици, утврђују се чињенице о наведеном догађају у близини Граничног прелаза Батровци. Проверава се, такође, и степен одговорности полицијских службеника и у складу са тим биће предузете адекватне дисциплинске мере - наводи се у допису "Новостима" из МУП Србије.

Возач Золика Силваши / Фото Приватна архива