У ДВОРИШТУ породичне куће и на имању Горана Тодоровића (46) из села Доње Ливадице, који је наоружан и са торбом пуном муниције и експлозива, прошле седмице упао у Економско-угоститељску школу "Вук Караџић" у Великој Плани, претећи да ће узети средњошколце за таоце, полиција је пронашла арсенал скривеног оружја и муниције.

Током претреса куће, дворишта и имања, контрадиверзиона јединица полиције пронашла је закопану муницију, делове оружја и сумњивих експлозивних направа.

- Пронађени су делови аутоматске пушке, гасни пиштољ, више пуних оквира за аутоматску пушку, војна радио-станица, већа количина метака, борбени прслук, делови "шкорпиона", оптичка опрема и експлозивна средства - каже извор "Новости".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Могао да дигне школу у ваздух?! Ево шта је све полиција пронашла код Горана Т, нападача из школе у Великој Плани! (ФОТО + ВИДЕО)

Све пронађено оружје је заплењено, и биће послато на вештачење како би се утврдило порекло и убојитост. На вештачењу је и оружје које је осумњичени имао у ранцу са којим је упао у школу. Како смо сазнали, осим аутоматске пушке и једног пиштоља, три детонаторска штапина, у торби је било чак седам пуних оквира муниције за аутоматску пушку и 12 кутија пуних муниције! Био је "наоружан до зуба" са више од 450 метака!

Одакле Тодоровићу сва ова муниција, засад је мистерија, јер одбрану у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву није изнео, пошто је саслушање морало да буде прекинуто јер му је позлило. Помоћ му је указала лекарска екипа Дома здравља, а потом је прослеђен у притвор који му је одређен због могућег утицаја на сведоке, опасности од понављања кривичног дела и узнемирења јавности.

У селу Доње Ливадице, у уторак није било полиције пред кућом осумњиченог. Репортери "Новости" покушали су да разговарају са његовом супругом.

- Не могу ништа да говорим. Молим вас, удаљите се од моје куће, да не бих позвала државне органе - рекла нам је кратко супруга Горана Тодоровића.

Кућа породице Тодоровић у селу Доње Ливадице Фото Н. Живановић

Мештани кажу да је цело село изненађено његовим чином.

- Увек је био миран, повучен, никакве проблеме није правио. Сви смо у шоку. Брат му је био војно лице, сад живи у Италији. Сигурно је и он затечен. Ма, обрукао је цело село - каже нам Божидарка Цветковић.

ВЕШТАЧЕЊЕ У НАСТАВКУ истраге, очекује се да ће осумњичени Тодоровић бити упућен на неуропсихијатријско вештачење у Специјалну затворску болницу у Београду.

Нико од мештана Ливадице са којима смо разговарали не зна да ли је Тодоровић имао психичких проблема.

- Никада се није потукао. И деца су му добра. Отац му је био диван човек, радио је у тој школи као секретар. Када би могао да се дигне, и да види ово, и он би се чудио и стидео - каже Предраг Урошевић, шеф месне канцеларије Доње Ливадице.

Урошевић каже да су, у последње време, Тодоровића у селу ретко и виђали.

- Нигде га није било, чак сам га тражио због матичних књига. Повукао се, а зашто, не знам. Причао је да га прислушкују, прогањају, али нисам то озбиљно схватао - наводи Урошевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Тресем се, пуцњава у мојој школи!: Прве слике из школе у Великој Плани, трагедија избегнута захваљујући професору који је савладао нападача! (ФОТО / ВИДЕО)

Тодоровић је прошлог петка упао са пуном торбом оружја у одељење 3/3 Економско-угоститељске школе, претио да ће држати ђаке као таоце. Пофесор физичког Славољуб Стојадиновић успео је да га савлада и отме му пушку, када су испаљена два хица, а срећом нико није повређен.


ХТЕО У ТЕЛЕВИЗИЈУ

КАКО смо сазнали, Тодоровић је пре неколико месеци покушао да уђе у зграду ТВ Пинк у време гостовања председника Александра Вучића, желећи са њим да разговара. Након овог инцидента, полиција га је спровела у специјалну болницу "Лаза Лазаревић", одакле је пуштен уз савет да се јави лекару у Великој Плани.