ПОВОДОМ текстова о продаји спорних 13 хектара земљишта у Шимановцима, нашој редакцији обратио се адвокат Небојша Авлијаш, правни заступник Боривоја Радосављевића, који наводи да тврдње председника општине Пећинци - нису тачне. У свом реаговању он наводи да наведене парцеле нису оранице, већ да је реч о грађевинском земљишту у власништву његовог клијента и да "Општина Пећинци никада није била, нити је данас власник наведеног земљишта, тако да она, као ни Република Србија, не могу да остану без истог."

Авлијаш наводи и да је нетачно да су прекршени закони Србије, нити је лицитација имовине заказана за 22. новембар супротна одлукама навјиших судских инстанци. Нетачно је, тврди он, и да предметно земљиште одлукама Вишег суда у Сремској Митровици, коју је потврдио и Апелациони суд у Новом Саду, не може да се "отуђи и оптерети".

Прочитајте још - Хаос у Пећинцима због продаје 13 хектара земљишта: Извршитељ продаје непокретност која не сме да се отуђи, у истрагу се укључио и ФБИ

- Наведеном одлуком забрањено је отуђење и оптерећење поменутог земљишта само Радосављевић Бориславу, који исто земљиште у овом случају и не покушава да отуђи - истиче адвокат Авлијаш.

- Том одлуком није забрањено јавном извршитељу да спроводи извршење, које је одређено правоснажним и извршним решењем Основног суда у Младеновцу. Јавни извршитељи су надлежни за извршење решења о извршењу.

Авлијаш тврди да челници општине Пећинци чине злоупотребу службеног положаја изношењем неистина о својинском статусу предметног земљишта, које је Радосављевић стекао на легалан начин у правоснажно окончаном поступку извршења пред Основним судом у Руми, још пре четири године.

- Једини власник тог земљишта је Радосављевић, а он је то стекао теретним путем, делимично плаћајући готовим новцем, а делом својим неспорним новчаним потраживањем, на легалан начин, све кроз наведени судски поступак у правоснажно окончаном поступку извршења пред Основним судом у Руми - наводи адвокат. - На основу судског решења он је уписан као једини неспорни власник земљишта у Служби за катастар непокретности Пећинци. Наводи о фалсификовању су нетачни, као и то да се укључио ФБИ. Поступак извршења не води се само због мог потраживања, већ и због потраживања два хипотекарна повериоца, од којих је један страни држављанин.