Експлозивна направа, мистериозно остављена на огради дворишта породичне куће З.Б. у Улици Гаврила Принципа у Крушевцу, активирала се у понедељак пре подне, нешто после 11 сати. Том приликом, од активације каписле повређен је деминер Д.К, припадник чете за противдиверзиону заштиту из Београда, који је покушавао да направу деактивира и безбедно је уклони. Он је, срећом, задобио лакше повреде прстију обе шаке и након указане прве помоћи збирнут је у крушевачкој болници и, како сазнајемо, добро се осећа.


- Власник куће је на огради свог дворишта приметио закачену кесу са сумњивим садржајем - наводи незванично извор “Новости”. - Човек је позвао полицију, која је одмах алармирала контрадиверзиону јединицу. Приликом активирања каписле лакше повреде пристију обе шаке задобио је припрандик те јединице.

Прочитајте још: Незапамћена трагедија у Новом Пазару: Лазар (14) попио чашу хладне воде, па преминуо током рођенданске прославе

Крушевачка Улица Гаврила Принципа једно време је била потпуно блокирана, а овдашњи станари су из превентивних разлога замољени да остану у својим кућама све док се експлозивна направа не уклони.


Увиђај су на месту догађаја обавили припадници Полицијске управе Крушевац и Вишег јавног тужилаштва, после чије ће истраге највероватније бити познати мотиви остављања експлозивне направе у овој мирној крушевачкој улици, као и о њене карактеристике.