Уговор о тајности заштитио и пирате: Александар Терек после непријатног разговора са представницима своје компаније морао да занеми

Богољуб Грујић

25. 11. 2019. у 11:01

Уговор о тајности заштитио и пирате: Александар Терек после непријатног разговора са представницима своје компаније морао да занеми

Александар са супругом на београдском аеродрому Фото З. Јовановић

Детаљи отмице и бекства нашег поморца у водама Екваторијалне Гвинеје могу заувек остати тајна

АЛЕКСАНДАР Терек, који је у минулу среду проживео драму на броду "Пацифики ворден", када су покушали да га отму пирати, у недељу није био спреман да разговара са новинарима који су се окупили испред његове породичне куће у Зрењанину. После "онлајн састанка" са ауторитетима из своје компаније, на којем се, како нам је рекла његова супруга Андријана, галамило и након кога је био узбуђен, Терек је одлучио да остане иза спуштених ролетни куће у Охридској улици.

Детаљи отмице и бекства нашег поморца у водама Екваторијалне Гвинеје, како нас је у суботу и упозорио "банатски морнар", могу заувек остати тајна због уговора са компанијом за коју обавља посао на мору. У њему стоје и клаузуле о тајности и, према речима Терека, има пуно ствари које треба да разреши са својим послодавцима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Тата није отет, у сукобу са пиратима успео је да се спаси": Син Александра Терека открива шта се десило у Африци

Уместо њега, у недељу су говорили супруга Андијана и бака Марика. Укратко, молили су новинаре да га пусте да се одмори.

- Разумејте нас, имамо двоје малолетне деце, Давида и Лауру, и желимо да их заштитимо од медијске халабуке која се подигла. Прво су чули да им је отац отет, а потом да је спасен. Ја сам покушала да све те драматичне информације сачувам само за нас, али се све некако разоткрило. Нисма хтела да видим новинаре на аеродрому, а ни сада не желим да говорим - рекла је Андријана.

Док су се новинари у недељу надали да ће Терек ипак изаћи пред њих, у дворишту су се појавили бака Марика и Тереков брат од стрица. Тражили су да Сашу оставимо да се одмори.

САДА СУ У СЕГЕДИНУ

Како нам је потврдила Александрова супруга, породица Терек је у недељу отишла пут Сегедина, где има стан и борави током радне недеље и где деца похађају школу.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

TonySoprano

25.11.2019. 11:09

Odakle vama ideja da imate pravo na privatnost u tako teškim trenucima kad to neko može da unovči? Umesto da ste lepo dozvolili da vam postave kamere u kuću i da pratimo 24 sata dnevno šta se dešava

novi vrli svet

25.11.2019. 12:07

Svetske korporacije uvek kriju pirate kao i šta prevoze. Sećate se norveškog kapetana koji je zarobio nekoliko pirata koji su pokušali da mu otmu brod i po nalogu kompanije za koju radi morao da ih pusti da otplove sigurno?

Produžni kabl

25.11.2019. 12:28

Radnici su u kapitalizmu vlasnistvo poslodavaca. Privezak su mašine. Produžni kabl. Mogu da se zamene a kompanija je vecna i važnija od njih. Ona treba da nastavi da posluje i dalje u skladu sa svojim interesima i trulim kompromisima. Sve za posao, posao ni za koju cenu a pogotovo ne da se na prvo mesto stavi radnik. Njemu samo pripada nadnica za strah, plata i goli zivot koji nije izvestan.

Komentator

25.11.2019. 13:11

Nije mu lako. Prvo pirati pa novinari! Od pirata je nekako pobegao, od novinara neće.

Marina

25.11.2019. 13:58

Prvo je izjavio da je bilo strasno jer se pucalo na sve strane, a potom u drugom intervjuu da je spavao i nista nije cuo?!

Lale

25.11.2019. 14:35

Malo je cudno kako je brzo dosao u Srbiju. Novine samo sto su objavile vest, a on se vec vratio.

Rade Bg

25.11.2019. 14:52

Svaki brod prevozi nesto zvanicno i mnogo toga nezvanicno. Krijumcarenje droge,oruzija i ostalog materijala je mnogo unosnije i za kompaniju i za pomorce. A ove lazi i sakrivanje iza tamnih naocara neka prica nekom drugom. I od koga se krije i bezi ako je posten?