СМЕДЕРЕВО - Горану Тодоровић (46) из Доње Ливадице, који је наоружан и са торбом пуном муниције и експлозива, упао у Економско-угоститељску школу у Великој Плани, одређен је притвор до 30 дана, сазнају „ Новости“.


Тодоривић је саслушан је у недељу у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву. Осумњичен је за кривична дела изазивање опште опасности и недозвољено држање и ношење оружја.

Како сазнајемо, изнео је своју одбрану, али мотиви оружаног упада међу средњошколце, остају и даље непознати јавности, јер тужилаштво не жели да говори о детаљима док траје истрага.


Он је, како сазнајемо, поред осталог, објаснио како и где је набавио арсенал оружја са којим је дошао у школу.

Судија Вишег суда у Смедереву, Драгослав Милановић, потврдио је за „Новости“ да је осумњиченом одредио притвор због могућег утицаја на сведоке, опасности од понављања кривичног дела и великог узнемирења јавности.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ово је човек који је наоружан до зуба упао у школу у Великој Плани: Горан (46) хтео да узме ђаке за таоце

Како сазнајемо још, током изношења одбране, осумњиченом је позлило, те је испитивање прекинуто.

Током тужилачке истраге која ће уследити, биће спроведено неуропсихијатријсико вештачење.

Подсетимо, Тодоровић је са торбом пуном наоружања у четвртак ушетао у Економско угоститељску школу у Великој Плани, ушао на шести час у одељење 3/3. После десетак минута савладао га је професор физичког васпитања, Славољуб Стојадиновић, иначе разредни старешина овог одељења. Током отимања аутоматске пушке из руку Тодоровића, испаљена су два хица која су завршила у плафону. Професор је лакше повређен.