Поморац Александар Тереки из Зрењанина, којег су паметне реакције спасле од отмице пирата у Екваторијалној Гвинеји, каже да се нада да му се овако опасна ситуација догодила први и последњи пут.

"Занимало их је само да покупе посаду. Евентуално цео брод, у шта чисто сумњам. Пуцњаву нисам ни чуо, спавао сам. Нису могли да уђу, па су пробили прозоре. На тај начин дали су до знања да неко мора да их пусти", рекао је Александар за Тв Прву.

Он је испричао да му је пират ставио пушку на чело.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Prve fotografije Aleksandra Tereka sa beogradskog aerodroma: Osmeh i jak zagrljaj samo za suprugu (FOTO)

"Срећа да ми је рекао да се обучем, пошто сам био у доњем вешу. Требало је да идем за неким, а ја сам скренуо надесно и спустио се низ степенице. Када је приметио да ме нема, већ сам био далеко. Успут сам повео неколико чланова посаде и отишли смо у сиву собу. Активирао сам аларм. Погасио сам светла и схватили су да немају више шта да раде", казао је Александар, преноси Б92.

Он је рекао да још сабира утиске о овој опасној ситуацији, за коју је казао да се нада да му се десила први и последњи пут.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Aleksandar Terek je čovek koji ima devet života: Pre dve godine je bio na brodu koji je nestao na moru

Александар Тереки из Зрењанина, држављанина Србије који је био на броду приликом напада пирата у Гвинејском заливу, стигао је јуче у Београд летом из Франкфурта.

Александар Тереки је био на броду приликом напада пирата, али се са групом помораца извукао.

Пирати у Гвинејском заливу отели су седам особа, а осам их се сакрило.

Министарство спољних послова је раније саопштило да је у групи од седам отетих морнара и држављанин Србије.

Међу члановима посаде били су и држављани Јужне Африке, Филипина и Камеруна.

За сада нису познати никакви додатни детаљи о отмичарима и њиховим мотивима.