НЕМАЊА З. (20) признао је у петак на саслушању да је у четвртак убио свог очуха Игора Илића (45) у Коњуху код Крушевца, сазнају "Новости". Убијени Илић живео је у ванбрачној заједници са његовом мајком, Јулијаном Аземовић (50), у кући где се и догодио злочин. Свему је, како сазнајемо, претходила расправа између њих двојице, која се брзо претворила у тучу са трагичним епилогом: домаћин је подлегао повредама нанетим тупим предметом у главу.

Према незваничним сазнањима, након саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу и одлуке о одређивању притвора осумњиченом, расписана је и потерница за још једном особом, која је, наводно, присуствовала крвавом догађају у дневној соби трошне куће у Коњуху.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Игора убио пасторак ударцима у главу? Шта се десило у кући страве код Крушевца (ФОТО)

- Суочен са доказима, осумњичени је све признао, а током увиђаја дошло се до сазнања да је на месту злочина било више особа - сазнајемо од извора блиског истрази. - Туча се водила малтене по целој кући, али је жртва издахнула у дневној соби, поред кауча, о чему сведочи крв по поду и зиду. Обдукција још није завршена, али се претпоставља да је осумњичени задао најмање три ударца свом очуху у главу, као и да је тежина нанетих повреда додатно погоршана у комбинацији са алкохолом, будући да је убијени виђен ноћ пре трагедије видно пијан.

Очекује се да Илићеви рођаци преузму тело током викенда. Несрећни човек није имао деце са новом женом, а после развода од дугогодишње партнерке, са којом има ћерку, преселио се у Коњух. Власници неусловне куће на периферији села уступили су му скромни дом, а мештани су припомогли у стварању минималних услова за живот.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Убијени је одскора живео у напуштеној кући са једном женом: Сведочења комшија након злочина код Крушевца (ФОТО+ВИДЕО)


Осумњичени Немања З.

СТРЕПЕО ДА ЋЕ ГА "УБИТИ" КРОВ

КУЋА у којој се догодило убиство била је без воде и тоалета. Игор и Јулијана су воду захватали са чесме, а некада су то чинили и остали привремени станари трошног дома. Највећи страх убијеног, међутим, био је да ће их кров "убити" на спавању.

- Игор је стрепео да ће му се кућа додатно урушити - причају мештани Коњуха. - Поломљени црепови већ су начели део крова изнад кухиње. Како би спречио даље урушавање, Игор је успео да подупре кров мердевинама.