ПОЛИЦИЈА је ухапсила и четвртог нападача на младог фудбалера Фјорентине Алексу Терзића (20), ког су у среду ујутру у Новом Београду претукли и отели му изнајмљени ауто. Милошу Ј. (22) у четвртак је одређено полицијско задржавање до 48 сати и он ће са раније ухапшеним Николом С. (22) у петак бити саслушан у Трећем основном јавном тужилаштву.

У четвртак су одбрану дале осумњичене девојке: Емилија Ј. (19) и Душанка И. (21), које су тврдиле код тужиоца да нису учествовале у нападу на младог спортисту.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ухапшен још један осумњичени за напад на младог фудбалера Алексу Терзића: Полиција пронашла “ауди” који су користили разбојници

- Те ноћи ми није било добро, јер сам пуно попила - тврдила је најмлађа осумњичена. - Двојицу младића, са којима сам била, познајем површно. Николу сам видела неколико пута, а Милоша сам те ноћи упознала. Пре инцидента сви смо били на једном рођендану и онда смо отишли. План је био да ме одвезу кући.

Она је, како сазнајемо, у тужилаштву потврдила да су Никола С. и Милош Ј. напали младог спортисту и узели му аутомобил. Наводно, то су урадили због претходног инцидента који су са њим имали у саобраћају.

Током Емилијиног саслушања, код заменика који ради на овом случају дошао је њен отац.

- Био је дрзак и безобразан - наводе у овом тужилаштву. - Претио је и тужиоцима и медијима. Зато је реаговала судска стража, која га је извела из зграде.

Затим је салушана Душанка И., која је дала идентичну одбрану као њена другарица. Рекла је да је била пијана и да су фудбалера јурили због инцидента у саобраћају.

- Викала сам му да бежи и да се не зауставља - рекла је Душанка И. - Емилија и ја смо звале Николу и Милоша да се врате у наш "ауди", али се они нису обазирали. Остатак ноћи била сам са Николом, а заједно су нас и ухапсили.

После саслушања, обема девојкама је укинуто задржавање. Тужилаштво за њих није тражило притвор и оне ће се бранити са слободе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Детаљи покушаја отмице младог фудбалера Србије: Јурили га по ауто-путу, тражили му новац, нанели телесне повреде, спасио га таксиста

Полиција је саопштила да се Милош Ј., Никола С., Душанка И. и Емилија Ј. терете за разбојништво. Они су, како се наводи, на раскрсници улица Јурија Гагарина и Омладинских бригада напали Терзића, тукли га и узели му БМВ.

Терзић је у полицији као своје нападаче препознао обојицу осумњичених.