Основни суд у Приштини продужио је на још два месеца притвор Ненаду Арсићу (47) из Чаглавице који је пре месец дана ухапшен на административном прелазу Мердаре, а против кога косовско Специјално тужилаштво води истрагу због сумње да је починио кривично дело ратног злочина против цивилног становништва.

Према речима адвоката Дејана А. Васића, Арсић се терети да је заједно са другим припадницима војске и полиције Југославије у приштинском насељу "Емшир" малтретирао двојицу албанских цивила, тако што их је наводно тукао, терао да на силу пију алкохол, певају песму "Ој Србијо мила мати, увек ћу те својом звати".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Ужас код Крушевца: Пронађено тело мушкарца (44), сумња се на убиство

-
Арсић је већ месец дана притворен у затвору Високе безбедности у Подујеву. Он се држи храбро и стабилно подноси наметнуту меру у потпуности сигуран у своју невиност - истиче за наш лист адвокат Васић и додаје да је тренутно највећа Арсићева брига здравље његове мајке која је у позним годинама и чији је он једини старатељ.

-
Очекујем да ће специјална тужитељка Дрита Хајдари преостале истражне радње спровести хитно, на исти начин као што је до сада поступала - додаје адвокат Васић и истиче да нема никаквих основа у Арсићеву било какву кривицу. Истовремено, представници Срба из Чаглавице истичу да је једина Арсићева кривица што није желео да прода имање суседима који су га оптужили на, како истичу, правди Бога, односно да су Албанци који су оптужили ни кривог ни дужног Арсића и раније “уприали прстом у недужне Србе са циљем да их протерају или натерају да продају своја имања.