Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала, у сарадњи са Посебним одељењем за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, у наставку акције "Армагедон" у одвојеним акцијама ухапсили су три особе због сумње да су починиле кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, док се једна од њих терети и за кривично дело обљуба над дететом.

Полиција је ухапсила Н. Б. (18) из околине Великог Градишта јер је, како се сумња, мобилним телефоном снимао сексуални однос са седмогодишњом девојчицом и тај снимак потом размењивао путем различитих апликација за дописивање са другим корисницима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Монструозне претње Алжирца Србима: Треба вас све побити и свима исећи главе, а од Србије направити исламску државу (ВИДЕО)

У другој акцији ухапшен је И. Б. (22) из Ниша који је, како се сумња, преко друштвене мреже Инстаграм, од једанаестогодишње девојчице тражио и добијао њене фотографије на којима је нага, а након тога захтевао да комуницирају и путем видео-позива.

Такође, полиција је ухапсила Д. Б. (25) из Београда, који се терети да је, у дужем временском периоду, преко лажних налога на Инстаграму, од већег броја малолетних особа старости од 12 до 14 година, тражио и добијао њихове фотографије на којима су наги.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.