ГОРАН Релић Трта (50) из Земуна убијен је на периферији Јоханесбурга, у својој ауто-механичарској радњи, када се супротставио локалним криминалцима, јер нису хтели да плате поправку аутомобила - незванично сазнају "Новости". Релић се сукобио са неколико припадника локалне банде, који су на силу хтели да узму возило, и тада је дошло до пуцњаве у којој је Земунац убијен.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Земунац познат по бруталном убиству власника мењачнице има дебео досије: Ово је Горан Релић Трта који је ликвидиран у Јужноафричкој Републици


Ово су најновије информације о убиству Релића, за којим је српска полиција трагала више од десет година због сумње да је 2009. у Земуну учествовао у премлаћивању Звонка Пилчевића (37), власника мењачнице "Звонце", који је на улици издахнуо од задобијених батина.

Полиција је за ову смрт окривила њега и Николу Булатовића Пиџу, а обојици се траг губио скоро деценију. Прошле године у Колашину је лоциран и ухапшен Булатовић, а сада је стигла црна вест о другом осумњиченом.

Релић се десетак година скривао на југу Африке. У Србији су му остали супруга и двоје деце, од које се он, у међувремену, развео. Његови пријатељи из ЈАР обавестили су Релићеве родитеље о трагедији у Јоханесбургу. У овом тренутку је неизвесно када ће његово тело бити допремљено у Србију.

- Велики је проблем што Релић није имао ниједан важећи документ - наводи извор "Новости". - Сада је покренут поступак утврђивања идентитета, а то ће вероватно потрајати, јер сва папирологија иде преко националног бироа Интерпола. Породица је у контакту са надлежним органима Србије, како би се испоштовала и што пре обавила неопходна процедура у таквим ситуацијама.

Горан Релић

Како незванично сазнајемо, пријатељи и родбина прикупили су око 10.000 долара који су неопходни за папире, али и транспорт тела до Београда.

Релић је, наводно, користио фалсификована до­­кумента, а, према незваничним сазнањима, он се у ЈАР и оженио. За њим је била расписана црвена Интерполова потерница. Он је, иначе, био добро познат београдској полицији и пре него што је осумњичен за најтежи злочин. Неколико пута је хапшен и привођен.


ЖИВЕО СКРОМНО

ПРЕМА информацијама до којих смо дошли, Релић је у држави на југу Африке живео скромно и издржавао се од поправке аутомобила. Недавно је отворио и скромну ауто-механичарску радњу. Радио је све поправке, али је понекад имао и проблема са муштеријама које нису хтеле да плате. То се догодило и сада, али су наоружани бандити, уместо новца, извукли пиштољ.