КРУШЕВАЦ - Полиција у Крушевцу ухапсила је и четвртог саучесника оружане пљачке кладионице “Пин-бет”, која се догодила 10. новембра у Паруновцу код Крушевца. Како сазнају “Новости”, полиција је брзо расветлила разбојништво у покушају које је изазвало велико интересовање јавности, а надлежна тужилаштва тренутно процесуирају четворицу осумњичених, међу којима су три малолетника.

- Судији за малолетнике Вишег суда у Крушевцу је поднет захтев за покретање припремног поступка према малолетницима Д.В, М.Ф. и С.С, због постојања основа сумње да су извршили у саизвршилаштву кривично дело разбојништво у покушају, а малолетни Д.В. и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја - предочава за “Новости” др Братислав Петровић, јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Крушевцу. -Решењем судије за малолетнике њима је одређен притвор.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Погледајте снимак несвакидашње пљачке кладионице код Крушевца: Упали су маскирани и наоружани пиштољем и пушком, а изашли празних шака (ВИДЕО)

У случају осумњиченог М.В. (21) поступа Основно јавно тужилаштво коме је крушевачка полиција поднела кривичну пријаву због кривичног дела разбојништво у покушају и саизвршилаштву. Осумњичени је саслушан у присуству браниоца 17.новембра.

- Донета је наредба о спровођењу истраге против осумњиченог М.В.(21)и стављен је предлог за одређивање притвора судији за претходних посутпак Основног суда, који је решењен донео одлуку о притвору у трајању од 30 дана - рекао је за “Новости” заменик јавног тужиоца Саша Аврамовић из Основног јавног тужилаштва.

Како су “Новости” објавиле, четворица разбојника кренула су у пљачку локала. На основу снимака са три камере видео-надзора реконструисано је да је један наоружан момак без маске остао на улици да стражари, да је други разбојник са капуљачом и марамом преко лица стражарио на улазу у локал, док су двојица, такође “маскирани”, кренули ка каси.

Покушај да отму пазар који је те ноћи износио око 100.000 динара спречио је радник кладионице Веселин Ивковић,који се голорук суочио са разбојницима. Каса се у том кошкању нашла на поду кладионице, а новац просуо. Разбојници су са пода покупили тек мало више од 7.000 динара и побегли.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Понављали су пљачка, а ја изађите напоље! Драматична исповест радника који је голорук успео да одбрани кладионицу од наоружаних пљачкаша! (ВИДЕО)

- Покушали су да узму новац, али сам хтео да сачувам касу - испричао је “Новостима” радник Веселин Ивковић. Нисам ни свестан шта сам урадио, једноставно сам хтео да одбраним пазар. Када сам прегледао снимке са сигурносних камера, као да сам тек да видео шта је све могло да се догоди.


ОСУМЊИЧЕНИ РАНИЈЕ ДОЛАЗИЛИ У КЛАДИОНИЦУ

ПРЕМА незваничним сазнањима “Новости” осумњичена “четворка” је и раније долазила у кладионицу “Пин-бет” и добро знала распоред у локалу. Осумњичени су од раније познати органима гоњења. У акцији полиције, нађено је и оружје коришћено током извршења кривичног дела. Иако je у покушају да дођу до пазара дошло до испаљења пројектила из аутоматског оружја, нико у кладионици није повређен.