ПОЛИЦАЈАЦ Братислав С. (42), који се у понедељак након свађе са супругом Јеленом закључао у стану у Улици војводе Влаховића на Вождовцу, у среду ће бити саслушан у Првом основном јавном тужилаштву у Београду. На терет му се ставља кривично дело насиље у породици, а пошто буде изнео одбрану знаће се да ли ће му бити одређен притвор. Према информацијама које имамо, Братислав ће због свега што је урадио бити суспендован с посла.

- Знамо их као вредне и нормалне људе, у шоку смо због свега што се десило, јер до сада нисмо чули никакву буку и свађу из њиховог стана. Имају дивно и васпитано дете које иде у шести разред - каже, за "Новости", један од комшија дан после инцидента.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ухапшен због насиља у породици: Приведен полицајац Братислав С. који је "драмио" закључан у стану

Стан у ком живи породица полицајца у уторак је био празан, а како смо сазнали, они су се у ову зграду доселили из Прокупља.

- Братислав и ја смо пријатељи и понекад се дружимо. Нисам могао да поверујем да је он актер овог догађаја. Увек се према свима у згради односио другарски и са поштовањем - изненађен је житељ овог дела престонице са којим смо у уторак разговарали.

Братислав се, према незваничним информацијама, неко време свађао са женом, због чега је често одлазио од куће. Дан пре инцидента она му је наводно рекла да жели да се разведе, што је довело до нове свађе, да би затим у понедељак ујутро дошло до потпуне кулминације.

Јелена је, према причи очевидаца, боса истрчала из стана, држећи њихово дванаестогодишње дете за руку и дозивајући помоћ, док се Братислав забарикадирао у стану. Повремено је излазио на терасу са службеним пиштољем у руци, претећи новинарима и станарима насеља. После преговора са полицајцима, Братислав се предао колегама, дао им пиштољ и, наводно, рекао да ни сам не зна шта му је било.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Крај кризе у Браће Јерковић: Полицајац се после преговора предао полицији

ОБИЈАЛИ ВРАТА

ПОСЛЕ вишечасовног убеђивања преговарачког тима МУП, који је убеђивао Братислава да се преда и одложи оружје, припадници полиције су били принуђени да оштрије реагују. Незванично, у акцију су кренули са такозваним овном и успели да обију врата стана у ком се Братислав затворио.