Менаџер се после две године „сетио“ шта се догодило: Суђење за убиство навијача Рада

Н. Б.

уторак, 19. 11. 2019. у 22:44

Менаџер се после две године „сетио“ шта се догодило: Суђење за убиство навијача Рада

Место где је убијен Александар Савковић Фото В. Данилов

Настављено суђење за убиство навијача Рада Александра Савковића 2017. године испред клуба "Нана". Сведок испричао да је убијени правио инциденте у локалу, па је реаговало обезбеђење

ДАЛИБОР Лачић, менаџер београдског клуба "Нана", испред којег је децембра 2017. убијен Александар Савковић (27), у уторак је пред Вишим судом у Београду по први пут испричао да је навијач Рада приликом изласка из локала три пута песницом ударио с леђа Недељка Грбовића (47), радника обезбеђења, који је оптужен за овај злочин. Такође, први пут је испричао и да је видео када се Савковић, претећи и псујући, "машио за леву страну појаса", након чега је зачуо два пуцња.

На питање судије, зашто то раније није испричао, Лачић је одговорио да не зна, да се није снашао у читавој ситуацији, као и да је вероватно тек сада, после скоро две године постао свестан да треба да изнесе све што му је познато. Додао је и да га до сада нико ништа детаљно и није питао.

- Око пет сати ујутро, гости који су седели у једном од сепареа, а међу којима је био и Савковић, понашали су се хулигански и недолично, због чега их је обезбеђење неколико пута опомињало - казао је Лачић. - Пошто се нису смиривали, кренули су да их изводе напоље. На вратима, код гардеробе видео сам када је Савковић ударио Грбовића, два пута у леђа и једном у главу. Грбовић се мало затетурао, али ништа није предузимао.

Сведок је казао и да је Савковић ударио још једног члана обезбеђења, а да је другог неко погодио циглом у главу. Тада је настало комешање:


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ужас у Руми: Тинејџер (18) са пробном возачком дозволом претицао возило па покосио децу на пешачком, две девојчице повређене

- У једном моменту зачуо сам пуцањ. Приметио сам Грбовића прекопута клуба. У руци је нешто држао, претпостављам пиштољ. Не знам зашто је пуцао. Кренуо је полако да прелази улицу. У том моменту је наишао Савковић са још двојицом младића. Ишли су ка Грбовићу. Савковић је псовао, претио, спомињао му мајку и нешто као "решићу те". Грбовић је подигао руку ка њему.

Према Лачићевим речима, Савковић је наставио да иде ка Грбовићу, а овај му је говорио: "Немој, Савке, молим те." Навијач ништа није рекао, већ се тргао за појас.

- Окренуо сам главу, јер сам помислио какав ће сценарио бити, па сам ушао у клуб - испричао је сведок. - Чуо сам један, па други пуцањ. После неколико секунди сам отворио врата и видео Грбовића како стоји над Савковићем. Нисам обраћао пажњу шта се дешава, сео сам у кола и кренуо кући. Претпостављам да је Савковић ка Грбовићу кренуо из револта, како би се обрачунао са њим.

НЕ ЗНАЈУ ЗАШТО СУ ИЗБАЧЕНИ

СВЕДОК је испричао да кад је чуо први пуцањ, близу Недељка Грбовића никога није видео. Међутим, тада је оптужени пуцао на Адија Исеиновића, који је у клуб дошао са Александром Савковићем. Том приликом је рањен, а метак је, како је сам Исеиновић испричао, пролетео између панкреаса и бубрега. Он је на претходном главном претресу испричао да не зна због чега је са друштвом избачен из клуба, јер никакав инцидент нису направили.