ДЕВОЈЧИЦА (12) из Сурдулице нашла се на мети педофила који јој је путем "Инстаграма" слао порно-филмове и фотографије полних органа. Дете се у страху од човека кога познаје поверило мајци која је случај пријавила полицији. Породица је доживела велику трауму, јер девојчица откако је добила поруке живи у страху, не спава ноћима и страхује да би се поруке могле поновити, али и да човека може срести на улици пошто породица наводно зна о коме је реч.

- Када се то догодило, ја сам због посла био ван Сурдулице. Моја супруга је случај пријавила полицији. Много смо забринути за наше дете и потражили смо помоћ психијатра - каже нам отац девојчице.

Он прича да је све почело поруком на "Инстаграму", затим је уследила још једна у којој је био порно-снимак, а онда је педофил почео да девојчици шаље фотографије полног органа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ужас у Сурдулици: Ћерки (12) познаника слао неприкладне снимке и фотографије

Полицији у Сурдулици је 23. октобра пријављено да је један мушкарац путем "Инстаграма" слао детету неприкладан садржај. Полиција је саслушала и мајку и девојчицу и о свему обавестила надлежно Тужилаштво у Владичином Хану.

Родитељи детета су због целе ситуације затражили стручну помоћ Центра за социјални рад у Сурдулици, али и у школи коју дете похађа.

- Моје дете има телефон и није једино. Имамо само њу и прилично искрен однос пун поверења. Срећа у несрећи је што је дете због свега тога одлучило да се повери мајци. Као родитељ, прилично сам револтиран. Данас се то десило мом детету, сутра може неком другом. Одлучио сам да проговорим не само због моје девојчице, него и због друге деце - каже, за "Новости", отац девојчице.

Он истиче нема дилему о коме је реч и додаје да тај човек тренутно није у земљи, да има 32 године и да је ожењен.