Дечак је био видно узрујан, дугмад на мајици су му била покидана и рекао је да је Костић покушао да га силује: Сведочење портира на суђењу креатору

Новости онлине/ Ј.Д.Љ.

19. 11. 2019. у 13:24

Дечак је био видно узрујан, дугмад на мајици су му била покидана и рекао је да је Костић покушао да га силује: Сведочење портира на суђењу креатору

Илустрација Фото: Н. Фифић

До детаља описао како се малолетник понашао, након што је излетео из Костићевог стана

У НАСТАВКУ суђења модном креатору Дарку Костићу, оптуженом да је полно узнемиравао двојицу младића, од којих је један малолетан, као и за поседовање и омогућавање уживања наркотика, у уторак су у Трећем основном суду у Београду саслушани један сведок и судски вештак.

Зоран Миленковић, који ради као портир у згради у којој живи Костић, описао је шта је приметио оног дана када је у стан модног креатора дошао малолетни Л. Ј. (17).

- Момак је дошао код Костића око 17 сати - казао је портир. - Нисам хтео да га пустим у стан креатора, док не добијем дозволу. Младић је онда позвао Костића телефоном и са друге стране сам чуо: "Пусти га горе." То сам и урадио.

Међутим, после неких 45 минута, дечко је сишао из Костићевог стана видно узнемирен.

- Видео сам да су му дугмад на мајици покидана и да је око крагне поцепана. Казао је да је нападнут у Дарковом стану. Нашалио сам се: И треба да те бије! Шта тражиш код њега? Казао ми је да је Дарко покушао да га силује, да су се борили и да му се мајица поцепала.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Дарко Костић дошао на суђење: Нисам крив

Сведок је објаснио да Л. Ј. није био "плачљив", него "више нерасположен" због непријатности коју је доживео:

- Испричао ми је још да је код Костића дошао јер му он дугује новац за пет-шест слика... Након тога, он је позвао полицију, а ја сам предао смену и отишао кући.

На претресу исказ је дао и судски вештак Милан Баста, који је анализирао садржај Костићевог телефона. Објаснио је да није било могуће вратити поруке из меморије телефона због неких техничких разлога.

- Не знам како су ти скрин шотови настали - рекао је вештак. - То се може видети у мета подацима телефона, али то није рађено јер за тако нешто није била издата наредба.

Тужилаштво је, потом, затражило да суд изда наредбу о допуни вештачења, о чему ће одлука бити донета до 17. децембра, за када је заказан наставак суђења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације