МАЛОЛЕТНА Ј. М. (13), из Мачванског Метковића, коју су, наводно, сексуално узнемиравали отац и рођени брат, тек треба да буде саслушана пред Вишим јавним тужилаштвом у Шапцу, што ће унети више светла у овај случај, који је изазвао велико узнемирење у Мачви. Од петка у поноћ у притвору су њен отац И. М. и брат У. М., којима се на терет ставља да су над њом починили недозвољене полне радње и родоскврнуће.

- Процедура је специфична јер је реч о малолетној особи, па је укључен и Центар за социјални рад у Богатићу. Девојчица на саслушању мора имати пуномоћника, а све су то разлози за синхронизовани рад са другим институцијама - каже, за "Новости", Милан Милутиновић, портпарол Вишег јавног тужилаштва у Шапцу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: “Терали ме да се скидам, пипкали ме и мазили”: Код Богатића ухапшени отац и брат девојчице (14)

Иако је случај привукао велику пажњу, у тужилаштву нису спремни да пруже више детаља, поготову јер је жртва практично дете и нема још пуних 14 година. Свакако, биће наложена процена психолога и психијатра, као и вештачење, без обзира на то да ли докази иду у прилог њеним тврдњама.

Девојчица се прошлог четвртка пожалила разредном старешини да више од годину дана, наводно, трпи тортуру од оца и брата, који су је, како је испричала, у пијаном стању терали да се скида и додиривали је. Ургентно је реаговао Центар за социјални рад у Богатићу, који ју је одмах сместио у хранитељску породицу.

- У међувремену, саслушана је мајка девојчице, али она није стала на страну ћерке, већ је бранила супруга и сина, због чега је овај случај постао права мистерија - каже наш извор из истраге који не искључује да би се могао догодити некакав преокрет.

Наводно, отац и син који су у петак сатима саслушавани пред Вишим јавним тужилаштвом, након чега им је одређен притвор, веома су кивни због свега. Они су оповргли оптужбе ћерке и сестре, а истражитељима је, такође, веома чудно што се насиље које је описала девојчица наводно десило два пута - на потпуно исти начин.

БРАЛА ДУВАН

СЕКСУАЛНО узнемиравање ће вероватно још неко време бити предмет доказивања, али недвосмислено је да је девојчица била експлоатисана тешким физичким радом. Брала је дуван, што се у Мачви сматра једним од најтежих послова, а новац је морала да преда оцу. Та околност довољна је да не можемо причати о савесном родитељу - каже један мештанин Мачванског Метковића, који не жели да му помињемо име.