НОВОСАДСКА полиција поднела је кривичну пријаву против Ј. Т. (34) из околине Бачке Паланке, због сумње да је претходне две године преварила деветоро грађана, тако што је, како се сумња, од њих узимала новац на име депозита за изнајмљивање истог стана. Висина капаре кретала се од неколико стотина до 1.200 евра, у зависности од периода изнајмљивања.

Осумњичена је, како сазнајемо, давала оглас да изнајмљује стан у Новом Саду, који иначе није у њеном власништву и тако проналазила заинтересоване особе.

- Било је случајева да се и она сама јављала на огласе људи који су тражили стан у најам - прича наш извор из истраге. - Клупко је почело да се одмотава када су се на вратима стана, који је девојка изнајмила половином септембра и за кирију платила 440 евра, појавили младић и девојка, тврдећи да су они ту некретнину узели у закуп.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Стигли резултати обдукције: Ево шта је узрок смрти Немца у Бетон хали

Овој заврзлами, међутим, ту није био крај, јер се појавила и жена - трећи закупац, која је такође тврдила да је Ј. Т. дала 1.200 евра на име кирије. Убрзо се открило и да постоји још један мушкарац који је дао 100 евра капаре.

На идентичан начин, пре две године преварене су четири особе, које су осумњиченој унапред дали тражени новац. У једном случају су две девојке најпре на руке исплатиле 160 евра, а затим на жиро рачун уплатиле још 8.970 динара. Нису могле да се уселе, а новац им није враћен.

Младић из околине Новог Сада је 2017. полицији пријавио да га је у вези са изнајмљивањем стана преварила женска особа која се представила као Милица. Он је видео стан и дао капару, али после седам дана "Милица" се није јављала на телефон, а врата стана нико није отварао. Један Новосађанин је пријавио да је преварен за 450 евра колико је дао за тромесечни закуп. Полицији се те године јавила и Новосађанка која је изнајмила стан за 150 евра, а за који се касније испоставило да не припада "станодавки" и да је већ издат другима.