ПРОТИВ Зорана Димића (52) из Суботице, Више јавно тужилаштво у Сремској Митровици подигло је оптужницу којом му се на терет ставља да је 25. априла ове године у једном апартману у Врднику убио Београђанина Немању Грчића (37). Грчићева невенчана супруга, Данијела Ђиласовић (43), која је наводно била у емотивној вези са Зораном, оптужена је за помагање у овом злочину. Како је "Новостима" речено у Вишем суду у Сремској Митровици, оптужница је тренутно на разматрању.

Грчић се претходно скривао три месеца по Пољској, јер је знао да је на мети једне новосадске криминалне групе. На Данијелин позив и уверавање да га нико неће приметити, као и да не мора да брине за своју безбедност, он је пристао да проведе неколико дана са женом у апартману, где је она и раније често боравила са децом, али и са Зораном, што је утврђено током истраге.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
УПАО У АПАРТМАН И УБИО ГА ПРЕД ЖЕНОМ: Две верзије егзекуције Немање Грчића

- Данијела је Зорану јавила у којој су колиби, и у договорено време оставила је одшкринута врата собе - тврди наш извор из истраге. - У тренутку када је угледао Зорана да улази у собу, Грчић је скочио на њега. Почели су да се рву, након чега је уследио пуцањ из пиштоља са пригушивачем.

Током испитивања, Данијела је често мењала исказ, чак и нападача није прецизно могла да опише, што је изазвало сумњу код истражних органа. Тада је клупко почело да се одмотава.


ПРОНАЂЕН ПИШТОЉ

НАКОН ликвидације Грчића, пиштољ марке чешка збројовка 9 мм са пригушивачем, пронађен је на стотинак метара од приватних апартмана. Убица је покушао да га се отараси, тако што га је бацио без шаржера.