МАЈА Б. (25) из неготинског села Дупљане, удата у суседном Јабуковцу, коју је Давор П. (35), осумњичен да је 7. августа, убио Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприцић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53), означио као своју саучесницу у злочину, није пуцала из полуаутоматске пушке која је коришћена за овај злочин! На то наводе резултати ДНК анализе оружја, коју су обавили стручњаци Националног криминалистичко-техничког центра МУП. ДНК профил ове младе жене није пронађен ни на оружју, нити на муницији и другој опреми коју је Давор П. поседовао, а који су пронађени закопани на имању његовог оца у јабуковачком засеоку Појана Лунгу.

Међутим, биолошки трагови овог Јабуковчанина, који се терети за монструозно четвороструко убиство пронађени су и на полуаутоматској пушци, за коју је Давор тврдио да ју је Маја користила, али и на "шкорпиону" из кога је он пуцао, као и на осталом оружју, које је наводно купио од двојице мештанина овог неготинског села.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ЗЛОЧИН У ЈАБУКОВЦУ: Маја лоше пуца, али са ласером је лако!

Полиција је приликом Даворовог хапшења, 25. августа, пронашла читав арсенал оружја: аутоматски пиштољ "шкорпион", полуаутоматску малокалибарску пушку, пригушиваче које је сам направио, а који су коришћени у злочину, као и полуаутоматску и гасну пушку, муницију... Мајини ДНК трагови нигде нису пронађени, али јесу Даворови, као и трагови, претпоставља се, претходних власника оружја.

Давор П. је ову младу жену, супругу свог друга, са којом је наводно био у вези, означио као своју саучесницу уз опаску да је "лош пуцач", али да је "са ласером лако пуцати, јер он све сам уради". Навео је и да су обоје, приликом злочина, носили рукавице.

Маја Б. је све време негирала своју повезаност са злочином какав се не памти на овим просторима, изузимајући деветоструко убиство баш у Јабуковцу, које је 2007. починио Никола Радосављевић. Убиство Казимировића је, међутим, запрепастило јавност баш због чињенице да је Давор П. ове људе хладнокрвно "стрељао" због плена од једва 500 евра.

Она је притворена због "узнемирења јавности", а притвор јој је продужен јер је "знала, а није пријавила да Давор П. има оружје". Иако је она негирала све Даворове наводе везане за злочин, Маја је признала да је била у вези са убицом, који ју је наводно прогањао и претио јој да ће убити и њу и њене најмилије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ: Ухапшена девојка због сумње да је "типовала" жртве

ВЕШТАЧЕЊЕ

Давор П. и Маја Б. су тренутно у Специјалној затворској болници на психијатријском вештачењу, које би требало да покаже њихово психичко стање, као и да ли су у тренутку злочина за које се терете били урачунљиви.


ПОРУКЕ

ТУЖИЛАШТВО очекује анализу садржаја мобилних телефона које је двоје осумњичених за злочин користило. Давор П. тврди да је сачувао преписку са Мајом, која ће "недвосмислено потврдити да је од ње чуо да Казимировић има пара".