Основни суд у Ђаковици осудио је на само две године затвора Хилмија Зенина, бившег супруга Антигоне Морине, пренео је КТВ.

Одлука суда није задовољила породицу покојне жене. Апелациони суд одлучио је да врати предмет на поновно суђење, а њен бивши муж је оптужен да је починио злочин и да није испунио породичне обавезе.

Како преносе приштински медији, он није повређену супругу није одвео код доктора иако је имала крварење из вагине. Упркос тешком стању, он је наставио да упражњава сексуални однос са њом.

Бислим Морина, отац преминуле Албанке, удао је своју ћерку као краљицу, пишу тамошњи медији, али је њен брак са Хилмијем, из села Малишево, трајао само три дана.

Како су рекли тужиоци, оне је преминула због крварења из гениталија, које је почело након прве брачне ноћи. Све се догодило у ноћи између 27. и 28. јула 2011. године, а породица преминуле жене оптужује Хилмија да ју је убио.

Како кажу, он је наставио да упражњава секс са Антигоном иако је била у тешком стању, са обилним крварењем из гениталија. Суд је најпре сматрао овај предмет завршеним, али након шест година, апелациони суд је одлучио да врати случај на поновно суђење.

Породица Антигоне у овом поступку тражила да се са предмета изузме судија Мизахир Шабани.

- Три дана и три ноћи је имао секс са њом док је крварила, и није је одвео код доктора. Сам је признао то признао пред судом - рекао је отац Антигоне.

Ипак, породица оптуженог не сматра да је било шта лоше почињено.

- Ми немамо шта више да радимо. Познато је ко је кривац. Кривци су њени родитељи који је нису прво одвели код доктора због проблема које је имала. Провео сам две и по године радећи у Аустрији како бих оженио брата. Венчање ме је коштало 24.000 евра. И онда смо се вратили и све ово се десило - рекао је Хилмијев брат.

Антигона Морина преминула је 28. јула, четири дана након што се удала за Хилмија Зенина. Према подацима које су изнели тужиоци, узрок смрти је крварење из гениталија након прве брачне ноћи.