Саслушани отац и син: Притвор због сексуалног узнемиравања ћерке, односно сестре

А. Д.

субота, 16. 11. 2019. у 13:57

Саслушани отац и син: Притвор због сексуалног узнемиравања ћерке, односно сестре

Више јавно тужилаштво у Шапцу Фото А. Делић

На предлог Вишег јавног тужилаштва у Шапцу, судија за претходни поступак одредио је притвор И.М. и У.М., оцу и сину из Мачванскг Метковића, због сумње да су починили кривична дела обљуба над дететом и родоскрвнуће
ШАБАЦ – На предлог Вишег јавног тужилаштва у Шапцу, судија за претходни поступак одредио је притвор И.М. и У.М., оцу и сину из Мачванскг Метковића, због сумње да су починили кривична дела обљуба над дететом и родоскрвнуће. Они се терете да су у перооду дужем од године, своју ћерку односно сестру Ј.М. (14), приморавали да се скида пред њима, пипкали је и сексуално узнемиравали.

Отац и син приведени су у четвртак касно увече у полицијску станицу у Богатићу, а тога дана девојчица се пожалила својој разредној која је обавестича локални Центар за социјални рад. Надлени су ургентно реаговали и, како сазнајемо, девојчицу брзо сместили код хранитеља.

Како је малолетница испричала у школи и полицији, поред сексуалног малтретирања, трпела је и због тешких физичких послова и глади, а отац је често тукао. Пред законом Ј.М. је још увек дете јер нема пуних 14 гидина, па су запрећене казне строже – од 5 до 12 година за обљубу детета и од шест месеци до пет година за родосрвнуће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације