За смрт Новосађанина осумњичен Жабац, истрага траје више од две године!

Љ. П.

16. 11. 2019. у 08:00

Небојша Тубић нанео повреде, Спасоје Миличевић преминуо наредног дана

За смрт Новосађанина осумњичен Жабац, истрага траје више од две године!

Паркинг у Булевару деспота Стефана где је повређен Миличевић Небојша Тубић

У ВИШЕМ јавном тужилаштву у Новом Саду, ни после нешто више од две године није завршена истрага о наношењу тешких повреда Спасоју Миличевићу (63) из Новог Сада, који је дан касније преминуо у болници јер му је, како је показала обдукција - стало срце. За ово дело осумњичен је Небојша Тубић (58) звани Жабац.

Као разлог што истрага о овом случају још траје, у новосадском Вишем јавном тужилаштву наводе да још није завршено медицинско вештачење.

- Судскомедицински одбор Медицинског факултета у Нишу није поступио по нашој наредби од 9. јула ове године да се уради судскомедицинско вештачење - наводе у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

Истрага против Тубића се води због сумње да је 7. новембра 2017. на паркингу у Булевару деспота Стефана у Новом Саду, суграђанину Миличевићу нанео тешке повреде са смртном последицом. Власнику занатске грађевинске радње "Кондор" су тада дрвеном летвом нанете вишеструке повреде, имао је поломљена ребра, нос и повређено уво, а дан касније је преминуо у Ургентном центру, јер му је, како је утврђено обдукцојом, стало срце.

Тубић је у притвору био од 10. новембра 2017. године, када је ухапшен. Половином марта 2018. дозвољено му је да се у даљем поступку брани са слободе, а била му је одређена мера забране напуштања стана уз електронски надзор. Он је ту меру кршио, напуштао је стан без претходног одобрења, чак је наводно био виђен и у тржном центру, па је 18. маја прошле године био враћен у притвор. После само седам дана проведених из решетака, 25. маја 2018, Тубић је поново пуштен из притвора на Клиси, и дозвољено му је да се брани са слободе, јер тужилаштво ни после шест месеци од почетка истраге није донело јавнотужилачку одлуку.


СУКОБ НАДЛЕЖНОСТИ

ПРЕДМЕТ је у међувремену био прослеђен Основном јавном тужилаштву, које је, сматрајући да они нису надлежни за овај случај, тражило од Апелационог суда да покрене поступак за решавање сукоба надлежности. На крају су судски списи, ипак, враћени у ВЈТ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације