Хапшење због злоупотребе положаја: Продао опрему предузећа у стечају, нанео штету преко 12 милиона динара

Новости Онлине

15. 11. 2019. у 15:58

Хапшење због злоупотребе положаја: Продао опрему предузећа у стечају, нанео штету преко 12 милиона динара

Илустрација Фото Depositphotos

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу
Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, Безбедносно-информативном агенцијом и Пореском полицијом у Нишу, ухапсили су З.С.(65) одговорно лице ПД „НИНИ МД“ д.о.о Ниш, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица и неуплаћивање пореза по одбитку.

Прочитајте још - Злоупотреба службеног положаја: Ухапшено троје у Пријепољу

Сумња се да је З.С. продао опрему предузећа „НИНИ МД“, које је у стечају, без претходне сагласности стечајног управника, чиме је овом предузећу нанео штету у износу од 12.200.760 динара.

Такође, сумња се и да је З.С. на основу Уговора о асигнацији са једним привредним друштвом, исплатио нето зараде радницима „НИНИ МД“, али није уплатио порезе и доприносе из обавезног социјалног и здравственог осигурања, чиме је оштетио буџет Републике Србије за износ од 8.830.556 динара.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације