БОГАТИЋ –Због сумње да су починили кривично дело недозвољене полне радње над 14-годишњом Ј.М. из Мачванског Метковића код Богатића, полиција је ухапсила њеног оца И.М. и У.М. брата. Случај је Центру за социјални рад пријавила разредна Марија Васић из ОШ "Цветин Бркић" у оближњем селу Глушци, коју девојчица похађа, а одмах по сазнању реаговала је локална полиција.

"Често је био пијан, и тад би тражио да се скинем. Онда би ме гледао, пипкао и мазио и није више ништа покушавао. Таква ситуација понављала се више дана за редом, или 4-5 дана недељно. Брат није тражио да се скинем, али ме је и он мазио као да му нисам сестра", испричала је девојчица у полицији и школи.

Прочитајте још: Терали ме да се скидам, пипкали ме и мазили”: Код Богатића ухапшени отац и брат девојчице (14)

Да зло буде веће, истoвремено са овим узнемиравањем, Ј.М. је у кући је морала да обавља све послове, а добијала је и батине од оца, који ју је приморавао да иде у надницу. Због тога, изостајала је из школе, а тежак рад на њиви, попут брања дувана, постао је њена свакодневица. Иако је често била гладна, сав зарађени новац морала је да преда оцу.

- Малолетна Ј.М. нема пуних 14 година и пред законом је још дете, па су запрећене казне за обљубу строжије - каже наш извор из истраге који не жели да му помињемо име. - Упућена је на преглед гинекологу и на основу тог налаза, њеног исказа и исказа сведока, надлежни државни органи ће даље поступати.

Како "Новости" сазнају, насиље над девојчицом трајало је од августа прошле године, односно, више од годину дана. У свом првом исказу отац се бранио како је имао обичај да ћерку "понекад заголица из очинске љубави" што је "радио и са свом својом другом децом", и тврдио како то нема никакве везе са сексуалним узмениравањем.

Отац и син свакако ће исказ морати да дају пред Вишим јавним тужилаштвом у Шапцу, а за сада, полиција их терети за недозвољене полне радње и родоскрнављење. У овом тренутку, девојчица се налази код сестре у једном месту код Сремске Митровице, а Центар за социјални рад ће накнадно одлучити о томе да ли ће она бити на смештају у хранитељској породици.