Које тајне знакове нарко-босови користе на пошиљкама дроге?

З. Ускоковић

15. 11. 2019. у 13:09

Које тајне знакове нарко-босови користе на пошиљкама дроге?

Кокаин на чијем паковању је била слика Гаврила Принципа

Жигосање наркотика, односно означавање паковања хероина, кокаина или синтетичких дрога, разним фотографијама и словима, често користе картели и криминалне групе

ЖИГОСАЊЕ наркотика, односно означавање паковања хероина, кокаина или синтетичких дрога, разним фотографијама и словима, често користе картели и криминалне групе, како би истицали своју "робу" на тржишту. Обично је реч о најчистијим супстанцама, које се и на овај начин "рекламирају".


На пакетима хероина пронађеног у околини Младеновца је кобра и натпис КИНГ (краљ), а почетком септембра код Азорских острва у Атлантском океану је заплењено више од 800 килограма кокаина на чијем паковањима је била слика Гаврила Принципа. У овој акцији полиције више земаља, такође су похапшени српски држављани.


Поред ових ознака, српска полиција је откривала и пакете са ликом српског јунака Милоша Обилића. Интересантно је, међутим, да се само део оваквих товара обележава на овај начин. Најчешће се ставља само жиг, који подсећа на печат, а он је битан само картелима, који га производе и прва су рука препродаје. Понекад је он интересантан и купцима, јер сведочи о квалитету и чистоћи.

На паковањима наркотика завршавалесу најпознатије светскеличности, од музике, преко филма, до политике.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пошиљке Тоцила имале су исти жиг: Кобру и реч од четири слова (ФОТО)


"Част" да се нађу на кокаину имале су и личности из спорта, а извесне количине биле су обележаване и олимпијским круговима, у част овог светског такмичења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације